Ik ben soms enorm hardleers.
Te vaak heb ik iemand bij ons in de gemeente geappt met de vraag wat ik moest doen in een bepaalde situatie. En iedere keer appte hij terug “Vraag het de Vader”. En iedere keer voelde ik me betrapt. Waarom leer ik het nooit?! Waarom kijk ik altijd eerst om mij heen, ga ik op zoek bij mensen om wijsheid?

Ja, ik ben dankbaar voor zijn advies.
Het heeft mij getraind om de blik naar boven te richten. Het van God te verwachten, en niet specifiek van mensen. God te vertrouwen dat Hij wijsheid zal geven als je Hem daarom vraagt. En Hij geeft het.

Dat is relatie opbouwen met onze hemelse Vader, Zijn hart leren kennen. De eeuwige God, die alle wijsheid omvat.
Zoals ook Jezus bleef herhalen: “alles wat je vraagt in Mijn naam, zal de Vader je geven.”
Klop, en er zal worden open gedaan.
Bid, en je zal gegeven worden.
Zoek en je zult vinden.

Ik vind dat zo mooi hoe Johannes dat omschrijft in zijn eerste brief: “wij hebben de vrijmoedigheid ontvangen om naar God toe te gaan, dat Hij verhoort als wij iets vragen naar Zijn wil”. Vrij en moedig naar de troon van God gaan…
Nee, niet even naar binnen rennen, vragen wat je wilt en er vanuit gaan dat je alles krijgt wat jij wilt. Het is een prachtig voorrecht om God te kunnen naderen en de Allerhoogste te mogen vragen wat je verlangt. Het is jouw Vader, die ervoor gezorgd heeft dat die weg vrij is, die op je wacht. Armen vol zegeningen in overvloed, woorden van wijsheid en waarheid. Om te geven op het juiste moment, op de meest liefdevolle manier. Aan hen die Zijn altijd-gevende Vaderhart hebben leren kennen, het van Hem verwachten en dankbaar aannemen.

Mooi hè, Hij geeft overvloedig en maakt geen verwijten. Zegt niet “de vorige keer heb Ik jou advies gegeven, je hebt niet geluisterd, dus nu even niet”. Nee, Hij is onze God van genade. Van liefde. Vrij. Om niets van ons. En Hij geeft altijd meer, altijd meer.

Kijk om je heen: Ga Zijn zegeningen tellen, opschrijven en vooral ontvangen en danken.

Dus, mocht jij vandaag of morgen een vriend willen appen en op zoek zijn naar raad, herinner jezelf even aan dat ene, beste advies: “Vraag het de Vader”.

“En als iemand van u in wijsheid tekortschiet, laat hij die dan vragen aan God, Die aan ieder overvloedig geeft en geen verwijten maakt, en ze zal hem gegeven worden.” Jakobus 1:5

Reflectievragen in deze 40 dagen tijd

  • Lees de dagtekst en schrijf deze op. Lees de tekst ook in de context in de brief van Jakobus. Wat zijn je gedachten, je gevoelens? Breng ze vrijmoedig bij je Vader.
  • Heb jij voor iets specifieks wijsheid nodig? Wat kun je doen?
  • Schrijf het eens op “Vraag het de Vader”, leg het bijvoorbeeld bij je mobiel. En denk er aan, iedere keer als jij met die vriend of vriendin wil overleggen. Natuurlijk is het goed om ook met vrienden te overleggen. Maar ga eerst naar je Vader. En wie weet, komt Zijn advies uiteindelijk nog via die vriend. De Vader weet wat het beste voor je is en geeft het op de beste manier.
  • Durf jij te ontvangen als Hij jou iets wilt geven dat goed voor je is? Mag Hij jou geven wat je echt nodig hebt? Wil jij je daarin laten leiden? Vraag het de Vader…
  • Vind je het moeilijk om te zien wat Hij geeft? Probeer dan iedere dag eens op te gaan schrijven waar je Hem dankbaar voor bent. De zon buiten, een heerlijke boterham, die kaart van een vriendin, overal waar je iets van Zijn liefde en goedheid in ziet. En zeg “dank U wel” voor je dagelijkse lijstje. Ann Voskamp heeft dit ook gedaan. Prachtig om te lezen, juist omdat ze er eigenlijk cynisch tegenover stond en er zoveel pijn van binnen in de weg zat: “Duizendmaal dank“. Echt een aanrader als jij in dit “zien” zou willen groeien, ik heb er veel van geleerd.
  • Kijk aan het eind van de dag eens terug op deze tekst. Heb jij de Vader gevraagd om wijsheid wanneer je wijsheid nodig had? Of ging je zelf op zoek? De Vader veroordeelt je niet, maar geef je gedachten aan Hem en vraag Hem of Hij je wilt helpen om steeds EERST de ogen op Hem te richten en het van Hem te leren verwachten.
  • Luister vandaag eens naar twee liederen: “Boldly I approach” van Rend Collective (in het Nederlands: “moedig kniel ik neer”) en het krachtige, confronterende lied “Blessings”  van Laura Story. Je vindt ze in onze afspeellijst.

Auteur

De kruimel is ontworpen door Marieke Kant. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove. Reageren kan en mag altijd: annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl

Leven delen met Pasen

Wil jij woorden van LIEFDE, HOOP en écht LEVEN delen? We hebben nieuwe, prachtige kaarten voor Pasen die stil worden door die alles-gevende-liefde. Die juichen over het LEVEN en de HOOP in ons! Deel jij mee?!

DEEL OOK DEZE KAARTEN OVER HÉT LEVEN

Laura Story ‘Blessings’

Vormgever
49
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels