Bijbeltekst

Jeremia 17:7

8 juli 2022
·
2 minuten lezen
Jeremia 17:7

Gezegend is de man die op de Here vertrouwt. Jeremia 17:7

Gezegend is de man die op de Here vertrouwt en al zijn geloof en hoop op Hem richt. Als je op iets vertrouwt, stel je daarin je zekerheid. Het kan zijn dat je vertrouwt op je baan, je gezondheid of op de mensen om je heen. Maar wat blijft er over als je je baan verliest, je wordt ernstig ziek of de ander laat jou vallen?

Jeremia zegt: Vertrouw niet op de dingen van de wereld, maar vertrouw op God en Zijn Woord. Dat betekent niet dat jou niets zal overkomen en dat er geen tegenslagen in het leven zullen zijn. Op jonge leeftijd werd ik weduwe en ik bleef achter met twee jonge kids. Als ik terugkijk op deze verdrietige periode kan ik zeggen: God heeft mij er doorheen geleid, Hij gaf mij het vertrouwen om door te gaan.

Geloof in God is vertrouwen op Zijn Kracht omdat Hij trouw en betrouwbaar is. Hij beschermt jou in Zijn Liefde. Je mag alle onbeantwoorde vragen in Zijn Hand leggen. Hij belooft dat Hij het werk van Zijn Handen nooit los zal laten. God is een liefdevolle Vader en Hij zal nooit toestaan dat mij iets overkomt wat ik niet kan dragen. Hij is er altijd bij zodat ik het kan doorstaan.

De Bijbel schetst een mooi beeld: Je zult zijn als een boom die bij het water is geplant zodat de wortels voldoende water krijgen. Dan merkt hij niet als er hitte komt en zijn blad blijft groen. Een jaar van droogte deert hem niet en hij houdt niet op om vrucht te dragen. (Jeremia 17 vers 8)

Geloof en vertrouwen geeft nieuwe hoop zelfs als het stormt in je bestaan. Wat is het fundament waarop jij je vertrouwen stelt?

Deze Broodkruimel is geschreven door Annelies de Graaff.

Vormgever
201
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels