Bijbeltekst

Jeremia 29:13

9 september 2024
·
2 minuten lezen
Jeremia 29:13

Waar verlang je naar, als je verlangt naar God? Ik denk dat het ten diepste het verlangen is om te zijn met Hem. Niets te moeten, niets te doen, maar te zijn. Dat je door de dag heen steeds weer terugkeert naar Hem. Door je gedachten, je focus op Hem te richten, op Wie Hij is. Zoals in Psalm 16 staat: “Ik stel mij voortdurend de HEER voor ogen” en zoals Paulus zegt “Bedenk de dingen die van boven zijn”.

Kun je je voorstellen dat dat steeds meer jouw gewoonte kan zijn? Tijdens de alledaagse dingen, vandaag? Steeds weer even je gedachten terugbrengen naar God? Dat gebeurt niet vanzelf. Maar het gebeurt wel, wanneer je het oefent.

“Een nieuwe, genadevolle gewoonte zal de oude vervangen terwijl we innerlijke stappen zetten om God voor ons te houden. Al snel zullen onze gedachten steeds weer naar God terugkeren, zoals de naald van een kompas constant naar het noorden wijst. Als God het grote verlangen van onze ziel is, zal Hij de poolster van ons innerlijk worden." - Dallas Willard

Met andere woorden: als God het grote verlangen van onze ziel is, zal Hij het vaste punt worden waar ons innerlijk steeds naar terugkeert.

Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Vormgever
201
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3956 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels