Bijbeltekst

Jeremia 32:17

11 september 2022
·
2 minuten lezen
Jeremia 32:17

Als je er bij stil staat hoe God alles heeft gemaakt, kun je alleen maar verwonderd zijn. God sprak en het was er. Hij heeft de wereld in Zijn Hand, een wereld waarvan Hij bij de schepping sprak: Het is zeer goed!

Als we om ons heen kijken, zien we dat het verre van goed is. Oorlogen, ruzie, geweld, natuurrampen, mensen die elkaar overheersen ……. Soms komt de vraag boven: Heer, hoe lang nog, waarom laat U dit toe? Uw prachtige Schepping is een gebroken wereld geworden.

Als we de gebrokenheid in ons eigen leven zien, kunnen we soms even de moed verliezen. Maar de schepping wacht met reikhalzend verlangen op de openbaring van de zonen en dochters van God. (Romeinen 8 vers 19)

Wij mogen dus van betekenis zijn in een wereld die gebroken is. Wij kunnen het verschil maken omdat we kinderen zijn van de Vader. Je mag leven vanuit de wetenschap dat God regeert en Jezus Overwinnaar is. Kijkend naar de wereld om ons heen mogen we vooruitblikken dat Jezus terug zal komen en alles nieuw zal maken. Ook onze eigen gebrokenheid, ons verdriet om wie we vandaag moeten missen, zal voorbijgaan.

In mijn gebrokenheid verwacht ik U en vertrouw ik dat U zult herstellen wat gebroken is. Ook al zien mijn ogen het nog niet en ervaart mijn gevoel alleen de pijn.

Laat de Woorden van de Vader spreken: Ik BEN, Ik was en zal er altijd zijn. Zou voor Mij iets te wonderlijk zijn?

Auteur
29
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels