Bijbeltekst

Jesaja 40:31

24 juni 2023
·
3 minuten lezen
Jesaja 40:31

Het leven van alledag kan je moe maken. Soms ben je zo druk en al snel ga je over je eigen grenzen heen. Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is om waakzaam te zijn zodat je jezelf niet voorbijloopt. Een pas op de plaats maken, overdenken wat God van mij vraagt, is in drukke tijden van levensbelang.

Piekeren is ook zo’n ding wat je moe en soms moedeloos maakt. Zeker als je niet kunt slapen en de nacht extra donker lijkt. Met heel mijn hart geloof ik dat jezelf voorbijrennen en piekeren niet Gods wil is en zeker niet past in Zijn Plan voor ons leven. Gods tegenstander zal dankbaar gebruik maken van mijn ren- en piekermomenten. Hij weet dat het mijn vrede en vreugde rooft, hij wil niets liever dan mij bij de Vader vandaan houden.

Als je gewoon moe bent van alles wat op je pad komt, nodigt Jezus Zelf ons uit: Kom bij Mij als je moe bent en je gebogen gaat onder het gewicht van jouw problemen. Ik geef jou rust, alleen bij Mij vind je ook innerlijke rust. (Mattheus 11 vers 28 en 29)

Als wij moe zijn, mogen we de stilte zoeken en alles bij Jezus brengen, Hij leidt ons naar het hart van de Vader. Hij is nooit te moe of te druk om naar ons te luisteren en ons te helpen. Dicht bij Hem mogen wij weer op adem komen, onze pijn en vermoeidheid afleggen en nieuw Kracht ontvangen. Zijn Kracht is onze Krachtbron waar we uit mogen putten als het lijkt of alles uit onze handen is geslagen en je te moe bent om nog een stap te zetten omdat het leven over je heen walst.

Paulus schrijft: Al zijn wij aan het eind van onze krachten, wij zijn nooit aan het eind van onze Hoop die we hebben in Christus Jezus, Hij laat ons nooit in de steek. (2Corinthe 4 vers 8-12)

We mogen onze Hoop en onze Verwachting stellen op God. Hij maakt de machtelozen sterk en Hij geeft de zwakken kracht. Zoals een arend zijn jongen meeneemt op zijn rug om te vliegen, zo wil God ons dragen.

Als ik U ontmoet, vind ik rust bij U. Houd mij vast, Heer, dicht bij Uw Hart en laat Uw Liefde stromen. Dan zweef ik op de wind, gedragen door Uw Geest, in de Kracht van Uw Liefde. (Opwekking 488)

Deze Broodkruimel is geschreven door Annelies de Graaff.

Vormgever
201
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf ‚ā¨40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels