Bijbeltekst

Jesaja 41:13

7 oktober 2024
·
2 minuten lezen
Jesaja 41:13

Hoe vaak merk je dat je terugvalt in dezelfde gewoonten? Misschien probeer je sinds de afgelopen maanden al minder tijd aan sociale media te besteden, maar je vindt jezelf toch weer scrollend. Of je neemt je voor om niet meer over te werken, maar zit toch weer tot laat achter je laptop. Dit zijn patronen die zich diep in je hersenen hebben genesteld. Jonathan Sacks beschrijft hoe de farao zijn hart vijf keer zelf verharde voordat God ingreep. Herhaalde acties worden instinctieve reacties, waardoor verandering steeds moeilijker wordt.

Onze hersenen ontwikkelen neurale paden die versterkt worden door herhaling. Dit betekent dat elke keer dat je toegeeft aan een gewoonte, het makkelijker wordt om het opnieuw te doen. Denk aan de manier waarop je je dagen plant – altijd druk, altijd gehaast, nooit echt aanwezig in het moment. Het houdt je gevangen in een cyclus van onrust.

Neem een moment om te reflecteren op je dagelijkse gewoonten. Kies één specifieke gewoonte die je wilt veranderen. Vraag ook aan God welke gewoonte jij mag gaan veranderen, zodat het je helpt om aandacht te hebben voor wat belangrijk is. Begin klein, denk aan de simpele stappen van afgelopen maand. En start niet alleen, maar betrek je partner, je kinderen of een goede vriend.

Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3956 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels