Bijbeltekst

Jesaja 52:7

30 november 2021
·
4 minuten lezen
Jesaja 52:7

“De heraut van de Koning roept dat Hij komt, roept op om de weg gereed te maken.

Je hebt die weg gevoeld – hoe hij kronkelt daar diep binnen in je. Verwachtingen rijden erover als struikrovers, die je van je vreugde willen beroven, je relaties kapot willen maken.

Prestatieboeven grijpen je genadeloos bij de keel en beroven je van de rijkdom van Zijn genade.

De heraut van de Koning roept je op dit moment toe: trek je terug uit het gedrang en de drukte, om te komen naar een plek van stilte, zodat je klaar bent voor de komst van de Heer.

Rust hier.

De woestijn biedt je genade: als we belijden dat we meestal niet goed voorbereid zijn, dan zijn we op het best voorbereid op Christus’ komst, op kerst. Rust hier.

Er is alleen plaats in ons als we klaar zijn met onszelf.

Als je bezoek krijgt van een heilig God die de sterren tot leven blaast ver buiten ons melkwegstelsel en die witgevlamde reinheid is, dan is heilig ontzag gepast. De heilige God die komt, is de God die ons zalig maakt, die ons redt, de God die jouw last draagt, de Shekinah-glorie die altijd het duister doorbreekt en gevangenen bevrijdt.

‘God maakt ons schoon en heiligt ons. Hij komt tot ons met genade en liefde,’ schrijft Dietrich Bonhoeffer. ‘God maakt ons blij, zoals allen kinderen blij kunnen zijn.’.

Rust hier en verheug je. Rust vol vreugde en geniet van dit verhaal van een komende Koning die verdrukten gereedmaakt voor kerst door de Weg te worden. Die zichzelf neerlegt in de kribbe, op het Kruis, zodat wij kunnen neerliggen en rusten. Je ben onvoorwaardelijk aanvaard en ongelofelijk gewenst.

Hij komt naar je toe in de woestijn.

Jij bent het best voorbereid op kerst als je niet langer probeert om je prestaties te verpakken als een geschenk, maar je in plaats daarvan verwondert over Zijn aanwezigheid als het Geschenk.

Dat is het enige wat je nog rest in deze dagen van de adventsweg – de heiligheid van Zijn aanwezigheid die alles doordringt.

Je kunt het voelen.

Hoe je kerst groter wordt.

Hoe het een wonder wordt.”

(Uit: “Het grootste Geschenk” – Ann Voskamp; een prachtig boek voor deze tijd)

Hoe welkom is de vreugdebode
die over de bergen komt aangesneld,
die vrede aankondigt en goed nieuws brengt,
die redding aankondigt en tegen Sion zegt:
‘Je God is koning!’

Jesaja 52:7 (NBV)

Reflectievragen bij deze Adventskruimel

  1. denk eens aan de krantenkoppen in deze tijd. En stel je eens voor dat in plaats van zo’n krantenkop deze tekst zou staan. Hoe zouden de mensen reageren? Hoe reageer jij?
  2. Wat betekent de redding die wordt aangekondigd voor jou? Wat betekent het voor jou dat God koning is? Waar is Hij koning van? Wat betekenen jouw antwoorden voor vandaag, voor wat jij doet?
  3. Maak eens een krantenkop waarin jij met je eigen woorden het goede nieuws vertelt voor deze tijd. Misschien kun je ‘m ook handletteren. Als je wilt, kun je deze ook delen op jouw social media met de mensen om je heen; goed nieuws mag gedeeld worden toch? In deze tijd? Als je wilt mag je ons daarin taggen (#dagelijksebroodkruimels / @dagelijksebroodkruimels) en/of jouw bericht onder deze post op Facebook, Instagram en/of LinkedIn delen. Hoeft niet perfect, het gaat om het delen van het Goede Nieuws in jouw woorden om jezelf en anderen aan te moedigen. Ik ben echt benieuwd!
  4. Hoe lijken de prestatieboeven jou aan te vallen, vooral in deze tijd van het jaar?
  5. Wanneer heb je voor het laatst gerust? Neem vandaag een moment om echt uit te rusten (bedenk dus nu wanneer je dat wilt doen ;)).
  6. Vertel je gedachten aan jouw Vader. Dank Hem voor Zijn komst, voor het Goede Nieuws dat jij hebt opgeschreven.
  7. Je kent het lied vast wel “Joy to the world” wel. Luister deze versie van “Joy To The World”  van Jeremy Camp eens en laat de woorden tot je door dringen. Wat doet dit lied met je, na deze reflectie? Is het voor jou “Halleluja, prijs God”? Hij regeert de wereld met waarheid en genade, en bewijst de wereld de glorie van zijn rechtvaardigheid en wonder van Zijn liefde!

Auteur

door Annemieke van Bochove; annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl

Vormgever
273
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels