Bijbeltekst

Jesaja 7:14

20 december 2023
·
1 minuut lezen
Jesaja 7:14

Wat heeft Jozef gedacht? Stel je voor: je vriendin blijkt zwanger te zijn. En je weet dat dit niet jouw kind kan zijn. Vervolgens droom je over een engel die jou herinnert aan een Bijbeltekst waarin dit voorspeld wordt.

Jozef is opgegroeid met Gods Woorden en weet waar de engel het over heeft. Het was de belofte die Jesaja aan koning Achaz vertelde. Nergens staat dat Jozef twijfelde, het was voor hem een feit. Zijn toekomstige vrouw is zwanger van de beloofde Messias. Het Kind, dat hij binnenkort in zijn armen zou houden en zou laten opgroeien, is de Emmanuël: God met ons.

Deze Zoon, die het hart van God vertolkt. Aan ons. Wij, die zo ver bij Hem vandaan liepen. Onze eigen godjes en ik-jes achteraan. Misschien wel met een prachtig religieus jasje aan. De nooit-loslatende-en-altijd-gevende-liefde van onze heilige, almachtige, grote God is zo onbegrijpelijk groot. Hij ís de bron van alle liefde, trouw en hoop. Deze God werd zichtbaar in Zijn eigen Zoon: God met ons.

God laat nooit los, wat Hij is begonnen. Zijn beloften blijven rotsvast staan. Voor nu. Voor Israël. Voor jou. En voor onze toekomst. God is met ons.

Wat betekent Emmanuël voor jou?

Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels