Bijbeltekst

Jesaja 9:5

5 december 2021
·
5 minuten lezen
Jesaja 9:5

“De weg die God met Zijn volk gaat, is een lange weg. Eeuwenlang heeft het gewacht op de Messias die hun beloofd was. Want het was niet alleen een lange weg, maar ook een weg die keer op keer gemarkeerd werd met de belofte dat de tijd komen zou dat God weer onder zijn volk zou wonen.

Hier kondigt Jesaja de geboorte van een Kind aan dat koninklijke titels zal krijgen: Wonderbare Raadgever, Machtige God, Eeuwige Vader, Vredevorst. Een tipje van de sluier van Gods plan en zijn verhaal wordt verder opgelicht en ontvouwt zich door de geschiedenis heen.

En eerlijk is eerlijk, we zien dat het verhaal nog niet uit is. Het laatste hoofdstuk is geschreven, het einde is in zicht. Nog steeds vinden we markeringen van Gods beloften op ons pad.

Wanneer we oog in oog staan met de dood van een geliefde, zijn daar die eeuwige armen van de Vader.

Wanneer we worstelen met zonde in ons leven, lezen we woorden van een sterke, machtige God.

Wanneer we te maken krijgen met ruzie in onze familie of dreigingen van oorlog, klinken daar in de verte de voetstappen van de Vredevorst,

en wanneer we niet weten hoe we verder moeten, is daar die Wonderbare Raadgever.

Niet alleen maar zwarte letters op een witte bladzijde, maar leven en stralend komt Hij als de Overwinnaar ons tegemoet, is Hij onderweg, komt Hij elke dag een beetje dichterbij om alle tranen van onze ogen af te wissen en voor eeuwig onze Koning te zijn.

Here, ik wil mijn ogen sluiten voor de aardse dingen die tijdelijk zijn en mijn ogen openen voor de dingen die eeuwig zijn, mijn ogen richten op U , de Opgestane! Als ik stil ben en goed luister, hoor ik U dichterbij komen. “

Dit gedeelte komt uit het prachtige dagboek “Kom op adem!“, geschreven door verschillende auteurs; dit stukje is geschreven door Lieneke van Vuuren-Overduin.

“Want een Kind is ons geboren, een Zoon werd ons gegeven en de heerschappij zal op zijn schouders rusten. Dit zullen zijn koninklijke titels zijn:

Wonderbare Raadgever,
Machtige God,
Eeuwige Vader,
Vredevorst.”

Jesaja 9:5 (NBV)

Reflectievragen bij de adventskruimels

  • Schrijf de dagtekst eens op en laat de verschillende koninklijke titels van Jezus in je landen. Vraag God of Hij jouw ogen wilt openen voor Wie Hij is. Alles in Hem.
  • Hij is de wonderbare Raadsman. Zijn er dingen in jouw leven waar je raad en wijsheid bij nodig hebt, heel specifiek? Schrijf deze op.
  • Hij is de machtige God. Wat betekent dit voor jou? In welke situatie heb jij op dit moment God nodigt, die met al Zijn macht doorbreekt? Vertrouw jij Hem dit toe? Hou in gedachten wat deze macht van God inhoudt. Hij is de Macht die heerst over alle andere machten en krachten op deze wereld. Schrijf op waar jij Gods macht in wilt ervaren, die je aan Hem wilt toevertrouwen.
  • Eeuwige Vader. Vaak plakken we onze ervaringen met onze vaders op het plaatje van God. Maar het is omgedraaid, God is de Vader die in alle facetten perfect is en verlangt dat dat beeld weerspiegelt in onze aardse vaders. Helaas is dat niet altijd het geval. Weet dat jouw Vader altijd op jou wacht, naar jou toe wilt rennen en je wilt omarmen. Kleden, voeden. Alles geven wat jij nodig hebt. Jij bent Zijn kind. Mag God als een Vader in jouw leven komen? Wil jij leven van wat Hij jou wil geven? Voor eeuwig?
  • Vredevorst. De Koning die Vrede brengt. God brengt altijd vrede. Hij is de vrede zelf. Die uit chaos orde creëert en alles in perfecte harmonie samenhangt in de tijd, in de ruimte. Waarin mensen tot volle ontplooiing kunnen komen. Waarin rust is. Op welke gebieden in jouw leven verlang jij naar Zijn vrede? Schrijf die gebieden op.
  • Geloof jij dat jouw Vredevorst gekomen is, jou als de eeuwige Vader je alles wilt geven wat jij nodig hebt, Hij de macht heeft om te heersen over de machten die jou naar beneden drukken en jou wil voorzien van alle wijsheid die jij nodig hebt, iedere dag?
  • Zoek de stilte op en kniel voor deze Koning die zo dichtbij jou gekomen is. Geef Hem wat je hebt opgeschreven. Vertrouw Hem, je bent veilig bij Hem. Hij verlangt er naar dat jij vrede krijgt in jouw denken, in je hart, in je leven.
  • Kijk vandaag nog eens terug op deze tekst. Zijn er specifieke dingen waar jij vandaag tegenaan loopt, waarbij je Jezus mag aanspreken op Zijn titels?
  • Reageren op deze kruimel of reflectievragen? Dat kan altijd op onze social media, waardoor jij ook anderen kunt bemoedigen, inspireren of juist anderen jou kunnen aanmoedigen. Persoonlijk reageren kan natuurlijk ook altijd op annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl.

Onze tips bij de (advent)kruimels

Onze artikelen hieronder zijn praktisch om zelf met de inhoud van de Bijbelteksten en eventuele reflectievragen (zoals bij alle adventskruimels) aan de slag te gaan. Niet verplicht, maar zijn bedoeld als een praktisch handvat om zelf de Bijbel te gaan onderzoeken en toe te leren passen in jouw eigen leven. Mocht je daarbij met ons blijven over nadenken, hoe je kunt leren leven zoals God dat voor ogen heeft? Bekijk ons off line groeiprogramma, waarbij je maandelijks een dikke brief met praktische reflectievragen van ons op de deurmat thuis krijgt: OERBROOD.

Wil jij ons werk steunen?

Vorig jaar ontvingen wij bij de adventskruimels de vraag hoe je ons kunt steunen in onze missie. Dat is uiteraard mogelijk, met een eenmalige, maandelijkse of jaarlijkse gift. Wij zijn dankbaar met jouw gift!

JA, IK WIL DAGELIJKSEBROODKRUIMELS STEUNEN

Vormgever
186
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels