Bijbeltekst

Johannes 12:46

19 maart 2022
·
4 minuten lezen
Johannes 12:46

Ik ben een Licht, in de wereld gekomen opdat ieder die in Mij gelooft, niet in de duisternis blijft.(Johannes 12 vers 46) Ik ben het Licht der wereld, als je Mij volgt, zal je beslist niet in de duisternis wandelen, maar je zult het Licht van het Leven hebben.(Johannes 8 vers 12)

Toen ik deze twee Bijbelteksten las, vielen mij de woorden "blijven" en "wandelen" op. Voor mij persoonlijk betekent het: Je blijft en wandelt in de duisternis als je leeft zonder Jezus, Die de Weg tot de Vader is. Jezus volgen, is wandelen in Zijn Licht. Jezus is gekomen opdat wij leven hebben en overvloed. Jezus kent ons en Hij laat ons zien Wie de Vader is.

Hij nodigt ons uit om Hem te volgen als Hij zegt: "Geef Mij jouw angst en Ik geef jou Mijn Vrede. Geef Mij jouw twijfel en Ik vul jou met nieuwe hoop. Geef Mij jouw pijn, Ik wil jou genezen, Geef Mij jouw schuld, Ik geef jou vergeving."

Uit je eigen duisternis stappen en Jezus vertrouwen. Zijn Woord geloven en op weg gaan met Hem. Dan zul je wandelen in Zijn Licht. Niet dat er dan geen zorgen, pijn of problemen zullen zijn op jouw weg. Maar Jezus schijnt met Zijn Licht over jouw leven. Hij wil jouw leven lichter maken op die plekken waar het soms donker is in je hart of in je gedachten.

Schijn met Uw Licht in mijn hart, Heer, zodat ik Uw Liefde recht in de ogen kijk en mijn focus niet gericht is op de omstandigheden, maar op U. Schijn met Uw Licht in mijn hart, Heer en laat mij zo een lichtpuntje voor de ander zijn

Niet in de duisternis wandelen, niet in de duisternis blijven:

Wat betekent dit voor jou? Hoe en op welke plek kan Jezus jouw leven lichter maken? (Een lied ter bemoediging van Herman Boon: zullen we ruilen?)

Neem deze vragen mee bij de reflectievragen hieronder!

Auteur

Deze kruimel is ontworpen door Aafke Hofman. Deze tekst is geschreven door Annelies de Graaff. Zij is ook auteur van het openhartige en waardevolle boek "Als het leven pijn doet" (ook verkrijgbaar in onze webshop).

Ik ben een licht, in de wereld gekomen opdat ieder die in Mij gelooft, niet in de duisternis blijft. Johannes 12:46 (NBV)

Reflectievragen in deze 40-dagen-tijd richting Pasen

Samen met jou richten we onze blik op Jezus in deze dagen tot Pasen. Dwars door alle onrust om ons heen willen we onze focus richten op Jezus. Wie is Jezus? Wie zegt Hij zelf dat Hij is? En wat zeggen de mensen van Hem? En vooral: wat lees jij in de Bijbel over Hem?

Wij willen je uitdagen om iedere dag op te schrijven wat jij in het Bijbelgedeelte van deze dag leest. Op de dagen dat wij een overdenking erbij schrijven én op de dagen dat er alleen een Bijbeltekst staat.

Onze dagelijkse reflectievragen aan jou in deze 40-dagen-tijd zijn:

wat zegt deze Bijbeltekst volgens jou over¬† Jezus? Schrijf je gedachten op en breng ze bij onze God. Praat met Hem. Kijk vandaag nog eens terug op deze tekst. Wat kun je er vandaag mee? Neem de tijd en luister naar liederen over wie Jezus is. Over Zijn leven, Zijn weg naar het kruis en over Zijn opstanding. Beluister onze afspeellijst ‚ÄúOog op Jezus‚ÄĚ bij de bijbelteksten en overdenkingen van deze maand op Spotify. Tip: in onze JOURNALS is ruimte om de bijbeltekst op te schrijven en om jouw gedachten hierbij te noteren. Door de dag heen kun je jezelf op deze manier focussen op de Bijbeltekst. Ook leer je door de planning heen jouw doelen om te leren leven stapje-voor-stapje toe te passen in jouw dagelijkse structuur. Samen met God. De Journals worden door veel mensen inmiddels graag gebruikt. Het is geen vastomlijnd stappenplan-naar-een-heilig-leven. Het is een handvat om zelf op pad te gaan samen met God. Nieuwsgierig? Bekijk ze hier.

Auteur
2
producten
·
16
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Vormgever
81
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf ‚ā¨40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels