Bijbeltekst

Johannes 14:27

6 december 2021
·
4 minuten lezen
Johannes 14:27

Wanneer heb jij de vrede van God ervaren?

Wil jij deze ervaren?

Schrijf de tekst van vandaag eens op, en denk na over ieder gedeelte van deze Bijbeltekst. Wat betekent dit voor jou?

Ik neem jullie graag mee in een stukje uit “Dicht Bij Jezus Met Kerst” van Sarah Young:

“Ik ben de Heer van de vrede.

Ik geef je vrede op elke moment en op elke mogelijk manier.

Er bevindt zich een diepe, gapende leegte in jou, die alleen gevuld kan worden met Mijn vredevolle nabijheid. Mensen die Mij niet kennen, proberen die leegte op verschillende manieren zelf te vullen, of ze gaan ervan uit dat die leegte helemaal niet bestaat.

Zelfs Mijn kinderen lukt het vaak niet om de volle reikwijdte van hun behoefte en nood te herkennen: op elk moment en in elke situatie. Toch is het herkennen van jouw leegte en behoefte nog maar de helft van de strijd. De andere helft bestaat eruit dat je gelooft dat Ik kan – en zal – voorzien in al jouw behoeften.

Kort voor Mijn sterven beloofde Ik vrede aan Mijn discipelen – en aan allen die Mijn volgelingen zouden worden. Ik maakte duidelijk dat Mijn vrede een geschenk is: iets waarin Ik liefdevol voorzie zonder er iets voor terug te verwachten.

Jouw verantwoordelijkheid is dus om deze heerlijke gave te ontvangen, en niet alleen je behoefte aan Mij te erkennen, maar ook je diepste verlangens.

Kom dan vol verwachting in Mijn nabijheid, klaar om Mijn vrede in al zijn volheid te ontvangen. Als je wilt, kun je je open houding uiten door te zeggen: ‘Jezus, ik ontvang Uw vrede’.”

Ik laat jullie vrede na; Mijn vrede geef Ik jullie, zoals de wereld die niet geven kan. Johannes 14:27 (NBV)

Reflecteren over deze Adventskruimel

  • Wat zijn jouw gedachten bij deze Bijbeltekst? Zijn er plekken in jouw leven waar jij zo naar verlangt om Gods vrede te ervaren?
  • Hou in gedachten dat de vrede van God alle verstand te boven gaat. Dat betekent dat als jij nu denkt dat het toch bij jou niet werkt, dat Gods vrede daar bovenuit staat. We kunnen het niet bedenken, we kunnen het niet rijmen met wat we denken of voelen, maar Gods vrede gaat altijd dieper, is sterker, is grootser. Vraag het aan je Vader of Hij jou die vrede wilt geven, Hij wil het geven.. Vertel Hem dat jij gereed bent om die vrede te ontvangen.
  • Heb je de tekst opgeschreven? Leg ‘m eens neer op een zichtbare plek. Als je de Advent Set hebt, kun je met de kaart van deze week steeds jezelf er aan herinneren dat Jezus’ verlangen is om jou vrede te geven. Ook als de onrust soms je gedachten in beslag neemt, in welke situatie ook.
  • Is er iemand in jouw omgeving die jij kunt bemoedigen met Zijn belofte van vrede? Hoe zou jij diegene kunnen bemoedigen? Vraag je Vader of jij voor die persoon een “vredestichter” mag zijn. Een brenger van vrede, van Gods vrede, de brenger van Shalom. Van Jezus zelf.
  • Luister eens naar het lied “Peace be still” van The Belonging en Lauren Daigle, hij staat op onze afspeellijst “Advent 2021“. Wat doet dit met je? Een lied als deze kan ook helpen op die momenten als je je onrustig voelt en niet de woorden kan vinden in je gebed.

Onze tips bij de (advent)kruimels

Onze artikelen hieronder zijn praktisch om zelf met de inhoud van de Bijbelteksten en eventuele reflectievragen (zoals bij alle adventskruimels) aan de slag te gaan. Niet verplicht, maar zijn bedoeld als een praktisch handvat om zelf de Bijbel te gaan onderzoeken en toe te leren passen in jouw eigen leven. Mocht je daarbij met ons blijven over nadenken, hoe je kunt leren leven zoals God dat voor ogen heeft? Bekijk ons off line groeiprogramma, waarbij je maandelijks een dikke brief met praktische reflectievragen van ons op de deurmat thuis krijgt: OERBROOD.

Wil jij ook delen?

In onze webshop vind je veel artikelen, die jou kunnen helpen om de woorden van God te delen. Kijk bijvoorbeeld bij onze kerstkaarten, waarmee je woorden van Licht, Hoop en Vrede kunt delen. Dat waar de wereld zo naar verlangt. En we hebben ze in groot en klein, van minikaartjes tot luxe dubbele kerstkaarten en posters. Deel zoals het bij jou past. De minikaartjes kun je bijvoorbeeld ook op een setje kaarsen plakken. De grotere kaarten en posters zijn mooi om neer te zetten. Of combineer met een mooi cadeauboekje, zoals “Een Zegenwens Voor Jou“. Naar wie deel jij uit?

IK WIL OOK LICHT & VREDE DELEN

Vormgever
186
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels