Wat zegt Jezus dan, wat bedoelt Hij met DIT: Zoals de Vader Mij heeft liefgehad, heb ook Ik u liefgehad, blijf in Mijn Liefde, neem mijn geboden in acht dan blijf je in Mijn Liefde.

De vreugde die Jezus vond in zijn relatie met God de Vader gaf Hem kracht voor Zijn leven op aarde. Jezus laat ons zien dat Zijn vreugde geworteld is in de Liefde van de Vader. Hij roept ons op : Heb God boven alles lief en houd van de ander.

Hij wil ons leren dat onze vreugde niet afhankelijk is van de omstandigheden, maar dat echte vreugde te vinden is bij de Vader.

Vreugde is een vrucht van de Heilige Geest. Een vrucht die mag groeien en rijpen, dicht bij het hart van de Vader. Als we door moeilijkheden heen onze focus gericht houden op Jezus en in Zijn Liefde geworteld zijn, zal onze vreugde groeien.

We mogen kijken naar Jezus: 'Denkend aan de vreugde die voor Hem in het verschiet lag, liet Hij zich niet afschrikken door de schande van het kruis' (Hebree√ęn 12 vers 2). Over Zijn lijden heen was er de zekerheid dat Hij ons zou redden, ons zou bevrijden van de zonde en de dood. Door lijden heen, is Hij onze Vreugde, onze Redder en onze Verlosser geworden. In de psalmen staat: Schep vreugde in de Heer dan zal Hij u geven wat uw hart verlangt. Wentel uw weg op de Heer en vertrouw op Hem.

Hij zal het doen.(Psalm 37 vers 4 en 5)

Jezus heeft de weg tot de Vader gewezen en Hij heeft de weg gebaand.

Hij is de Weg en laat zien Wie de Vader is: vol van Liefde en Genade. Ook laat Jezus zien wie jij bent: Geliefd, Vergeven, een kind van God en uniek gemaakt. Als je dit omarmt, ontvang je echte vreugde in je leven die niet afhankelijk is van de omstandigheden. Een vreugde die geworteld is in de Liefde van de Vader en verder reikt dan een emotie.

De vreugde van de Heer, dat is uw kracht. (Nehemia 8 vers 11)

Verdriet zal jouw niet sparen in dit aardse leven, maar laat de Vreugde van de Heer jouw Kracht mogen zijn.

Dat bid ik je toe, in Jezus’ Naam.

Hoe ervaar je vreugde die Jezus wil geven?

Is het voor jou een uitdaging of een opdracht om op zoek te gaan?

Dit zeg Ik tegen jullie om je Mijn vreugde te geven, dan zal je vreugde volkomen zijn. Johannes 15:11 (NBV)

Auteur

Deze kruimel is ontworpen door Elise Huizer. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annelies de Graaff. Zij vertelt haar levensverhaal in haar boek 'als het leven pijn doet'  (ook verkrijgbaar in onze webshop).

Reflectievragen in deze 40-dagen-tijd richting Pasen

Samen met jou richten we onze blik op Jezus in deze dagen tot Pasen. Dwars door alle onrust om ons heen willen we onze focus richten op Jezus. Wie is Jezus? Wie zegt Hij zelf dat Hij is? En wat zeggen de mensen van Hem? En vooral: wat lees jij in de Bijbel over Hem?

Wij willen je uitdagen om iedere dag op te schrijven wat jij in het Bijbelgedeelte van deze dag leest. Op de dagen dat wij een overdenking erbij schrijven én op de dagen dat er alleen een Bijbeltekst staat.

Onze dagelijkse reflectievragen aan jou in deze 40-dagen-tijd zijn:

wat zegt deze Bijbeltekst volgens jou over¬† Jezus? Schrijf je gedachten op en breng ze bij onze God. Praat met Hem. Kijk vandaag nog eens terug op deze tekst. Wat kun je er vandaag mee? Neem de tijd en luister naar liederen over wie Jezus is. Over Zijn leven, Zijn weg naar het kruis en over Zijn opstanding. Beluister onze afspeellijst ‚ÄúOog op Jezus‚ÄĚ bij de bijbelteksten en overdenkingen van deze maand op Spotify. Tip: in onze JOURNALS is ruimte om de bijbeltekst op te schrijven en om jouw gedachten hierbij te noteren. Door de dag heen kun je jezelf op deze manier focussen op de Bijbeltekst. Ook leer je door de planning heen jouw doelen om te leren leven stapje-voor-stapje toe te passen in jouw dagelijkse structuur. Samen met God. De Journals worden door veel mensen inmiddels graag gebruikt. Het is geen vastomlijnd stappenplan-naar-een-heilig-leven. Het is een handvat om zelf op pad te gaan samen met God. Nieuwsgierig? Bekijk ze hier.

Vormgever
186
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
2
producten
·
16
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf ‚ā¨40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels