Bijbeltekst

Johannes 15:4

22 maart 2024
·
2 minuten lezen
Johannes 15:4

Hoe kun je in iemand ‘blijven’? Deze woorden voelden voor mij abstract. Terwijl het een prachtig woord is in de grondtaal. In het Grieks staat hier ‘meno’ en dat betekent dat je over een langere periode op dezelfde plaats verblijft, aanwezig bent. En blijft waar je bent.

Jezus zegt dus letterlijk “Maak jezelf thuis in Mij, zoals Ik Mij thuis heb gemaakt in jou”. Een enorm intieme uitnodiging. Maar hoe dan? Ik denk dat het onder andere (!) met je bewustzijn te maken heeft. Waar richt jij je gedachten op? Soms kun je je gedachten zo gemakkelijk blijven vullen met negatieve gedachten, angst, boosheid, noem maar op. Maar …!

"Alles van het oude leven moet gaan. Het is dóór en dóór verrot. En kies vervolgens voor een heel nieuwe levenswijze - eentje die door God is gevormd. Een leven dat van binnenuit is vernieuwd en tot uitdrukking komt in je gedrag, omdat God heel doelbewust Zijn karakter in jullie tot leven roept. Geen leugens meer." (Efeze 4:23, The Message).

Kies ervoor om je bewustzijn, je gedachten thuis te laten zijn bij de woorden van Jezus. Oefen jezelf daarin. Wanneer je opstaat, wanneer je gedachten afdwalen. Want Zijn woorden brengen leven, altijd!

Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels