Als Maria bij het graf van Jezus komt, ziet zij dat de steen is weggerold en het graf is leeg. Zij is verblind door haar tranen en als zij Jezus ontmoet, herkent zij Hem niet.

Tot Jezus haar naam noemt. Dat verandert haar verdriet in vreugde. Deze bijzondere ontmoeting zet haar aan om het blijde nieuws te vertellen: ‘Ik heb de Heer gezien.’

In de avond verschijnt Jezus aan Zijn discipelen. Ook zij staan oog in oog met Jezus en zien dat Hij niet dood is, maar leeft! En dan zegt Jezus tegen hen:

Vrede zij u! Zoals de Vader Mij gezonden heeft, zend Ik ook u.

Jezus blaast op hen en zegt: ‘ Ontvang de Heilige Geest.’

Bij de Schepping maakt God de mens naar Zijn Beeld en blaast hem Zijn adem in. De mens komt tot leven, maar door de zondeval wordt de relatie tussen God en de mens verbroken. God had Zijn Schepping zo lief en gaf Zijn Zoon: Jezus, onze Redder. Hij brak de banden van de dood en droeg onze zonden. Alles wat we in het verleden hebben gedaan, alles waarin we in het heden of in de toekomst zullen falen …… het is door Jezus gedragen en is met Hem genageld aan het Kruis.

Na Zijn opstanding blaast Jezus de discipelen een nieuwe Adem in: de Adem van de Heilige Geest. Een nieuw begin. Wij mogen een nieuwe schepping zijn in Hem en gaan leven vanuit Zijn Kracht door ons heen.

Jezus geeft Zijn discipelen de opdracht: Ga dan heen in heel de wereld en predik het Evangelie van Gods Genade voor een ieder die gelooft.

Laat deze opdracht mijn levensdoel zijn: Blaas op mij, Heer met de Adem van Uw Heilige Geest. Dank U Jezus voor de Belofte :

‘Ik ben met jou, alle dagen tot aan de voltooiing van deze wereld.’

Ook vandaag roept Jezus jou bij naam en wil Zijn Vrede geven. Een Vrede die vertelt dat de Vader je liefheeft en laat zien dat de Weg naar de Vader open is.

Jezus wil jou Zijn Heilige Geest geven en Zijn nieuwe Levensadem inblazen. Zijn Vrede, vrucht van de Heilige Geest, Die mag groeien in jouw leven.

Vrede zij u, gelijk Mij de Vader zond, zend Ik ook u Blijf in Mijn Vrede, blijf in Mij, Mijn Woord moet in u zijn, dat maakt u vrij. Ontvang Mijn Heilige Geest, Hij zal u leiden, wees niet bevreesd.

(Opwekking 58)

Vrede zij u! Zoals de Vader Mij gezonden heeft, zend Ik ook u.

Johannes 20:21 (NBV)

Auteur Deze kruimel is ontworpen door Annelotte Kuipers. De tekst bij deze kruimels is geschreven door Annelies de Graaff, bekend van haar boek "Als het leven pijn doet". Je vindt dit kwetsbare boek ook in onze webshop.

Reflectievragen in deze 40-dagen-tijd richting Pasen

Samen met jou richten we onze blik op Jezus in deze dagen tot Pasen. Dwars door alle onrust om ons heen willen we onze focus richten op Jezus. Wie is Jezus? Wie zegt Hij zelf dat Hij is? En wat zeggen de mensen van Hem? En vooral: wat lees jij in de Bijbel over Hem?

Wij willen je uitdagen om iedere dag op te schrijven wat jij in het Bijbelgedeelte van deze dag leest. Op de dagen dat wij een overdenking erbij schrijven én op de dagen dat er alleen een Bijbeltekst staat.

Onze dagelijkse reflectievragen aan jou in deze 40-dagen-tijd zijn:

wat zegt deze Bijbeltekst volgens jou over  Jezus? Schrijf je gedachten op en breng ze bij onze God. Praat met Hem. Kijk vandaag nog eens terug op deze tekst. Wat kun je er vandaag mee? Neem de tijd en luister naar liederen over wie Jezus is. Over Zijn leven, Zijn weg naar het kruis en over Zijn opstanding. Beluister onze afspeellijst “Oog op Jezus” bij de bijbelteksten en overdenkingen van deze maand op Spotify. Tip: in onze JOURNALS is ruimte om de bijbeltekst op te schrijven en om jouw gedachten hierbij te noteren. Door de dag heen kun je jezelf op deze manier focussen op de Bijbeltekst. Ook leer je door de planning heen jouw doelen om te leren leven stapje-voor-stapje toe te passen in jouw dagelijkse structuur. Samen met God. De Journals worden door veel mensen inmiddels graag gebruikt. Het is geen vastomlijnd stappenplan-naar-een-heilig-leven. Het is een handvat om zelf op pad te gaan samen met God. Nieuwsgierig? Bekijk ze hier.

Auteur
2
producten
·
16
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Vormgever
88
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels