Bijbeltekst

Johannes 3:16

19 december 2023
·
1 minuut lezen
Johannes 3:16

Ik huil niet snel, maar ineens lees ik met tranen in mijn ogen deze bekende tekst. Op de achtergrond hoor ik de Joodse Joshua Aaron het uitzingen over het offer van het Lam, dat gekomen is.

Eeuwenlang hebben de Israëlieten gehunkerd naar het zien van de Beloofde. Naar Hem die hen zou bevrijden, die hen het Licht en het Leven zou laten zien. De Yeshua die God in Zijn eeuwige liefde beloofd heeft.

En Yeshua, de Redder is gekomen! Niet alleen naar Zijn volk, maar zelfs voor de hele wereld, zodat door ons heen Hij zichtbaar kan worden voor Israël. Wauw! In het Oude Testament is de liefde van God in het Hebreeuws “ahavah”, een woord dat afgeleid is van het werkwoord ‘geven’.

Laat dat even tot je doordringen: het is de liefde die gééft. Altijd geeft. Niets terug verwacht. Het doet niets uit eigenbelang.

Zoals God de wereld, jou en mij, zo lief heeft, dat de Vader Zijn Zoon GAF. Het ultieme voorbeeld van deze altijd-gevende liefde. Een liefde waar niets tussen kan komen. Niets. Een liefde die altijd zal blijven.

Wil jij die Liefde in jouw leven ontvangen? Alle ruimte geven?

Alles van jou geven?

Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels