Bijbeltekst

Johannes 3:3

2 december 2021
·
4 minuten lezen

In een wereld die gericht is op presteren, gaat het in Gods Koninkrijk juist niet om wat je doet, hoe goed of nederig je bent, hoeveel geld of tijd je geeft.
Het gaat je niet lukken; je probeert te voldoen aan een verwachting die er niet is.

Het gaat om God zien, en de liefde die Hij heeft voor jou. God hoefde niet te komen, maar Hij kwam. Voor jou. Om jou te laten kennismaken met Zijn Koninkrijk, waarin jij welkom bent, zoals jij bent.
“Opnieuw geboren worden” kun je lezen als “van boven geboren worden”. Dus niet vanuit ons menselijke, aardse perspectief. Maar opnieuw willen leren zien vanuit Gods perspectief.

Daarbij zitten steeds weer onze verwachtingen (onze eigen plaatjes van ‘hoe het zou moeten’) in de weg. Gods waarheid schuurt met onze eigen waarheden. En dat doet pijn. Maar leidt tot het prachtigste perspectief.

Vanuit Gods prachtige plaatje doe je de dingen die je doet, niet meer omdat mensen dat van je verwachten, omdat je dat van jezelf verwacht of omdat je denkt dat God dat van jou verwacht. Nee, het is een verlangen dat opborrelt , je kunt niet anders. Omdat God je de ogen opent voor waar jij Zijn handen en voeten kunt zijn. Dan zie je dat je talenten en gaven hebt ontvangen, die je met blijdschap wilt inzetten voor de Koning zelf, omdat Hij daardoor zichtbaar wordt.

In “De zaaier, de koning en de erfgenaam” neemt Bart van Nes ons mee in de gelijkenissen: inkijkjes, die Jezus ons geeft op het grote panorama van Gods Koninkrijk. “Het koninkrijk begint niet iets met wat wij doen, maar is antwoord geven op wat God heeft gedaan en op het punt staat te doen. .. Wanneer we zelf wakker worden voor dit koninkrijk blijkt opeens dat God overal om ons heen al aan het zaaien is geweest. Dan ontdekken we ons plekje in Gods verhaal, gaan we meedoen en het koninkrijk steeds beter zien. De inzet is een groots oogstfeest. Voor minder gaat deze zaaiende God niet.”

Je kunt de Koning perfecte geschenken geven.

Hij verlangt naar jou, jouw lege handen, zodat Hij jou kan vullen met alles van Zijn prachtige Koninkrijk, waardoor jij gaat schitteren als Zijn Koningskind, in een wereld die naar dat Koninkrijk smacht.

Jezus zei: ‘waarachtig, ik verzeker u: alleen wie opnieuw wordt geboren kan het koninkrijk van God zien.’ Johannes 3:3 (NBV)

Reflectievragen bij deze Adventskruimel

  1. Wat roept deze tekst bij jou op als je hierover nadenkt? Schrijf je gevoelens eens op.
  2. Wat verwacht jij van Gods Koninkrijk? Schrijf het gerust op.
  3. Wil jij Gods Koninkrijk zoeken? Ook als dat niet helemaal aan jouw verwachtingen voldoet?
  4. Ga naar de Koning, jouw Vader en leg jouw gedachten en antwoorden in Zijn handen. Verlang jij naar Zijn koninkrijk, Zijn gerechtigheid? Wil jij Zijn waarheid zien in jouw leven, ook als dat schuurt, of tijd kost? Vertel Hem jouw diepste verlangen!
  5. Luister eens naar “Face of God” van Shane en Phil Wickham  Glorie, hallelujah, Hij is geboren om hen een tweede geboorte te geven, die Hoop en eeuwig perspectief geeft! Wat is jouw reactie? Laat het lied door je heen zingen voor jouw Vader!
  6. Wil jij vandaag Zijn handen en voeten zijn? Vraag God of Hij jouw ogen wil openen voor de momenten die Hij wil zegenen door jou heen.

Auteurs

De kruimels is ontworpen door Patricia Huizer. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove, annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl.

Onze tips bij de (advent)kruimels

Onze artikelen hieronder zijn praktisch om zelf met de inhoud van de Bijbelteksten en eventuele reflectievragen (zoals bij alle adventskruimels) aan de slag te gaan. Niet verplicht, maar zijn bedoeld als een praktisch handvat om zelf de Bijbel te gaan onderzoeken en toe te leren passen in jouw eigen leven. Mocht je daarbij met ons blijven over nadenken, hoe je kunt leren leven zoals God dat voor ogen heeft? Bekijk ons off line groeiprogramma, waarbij je maandelijks een dikke brief met praktische reflectievragen van ons op de deurmat thuis krijgt: OERBROOD.

Wil jij ons werk steunen?

Vorig jaar ontvingen wij bij de adventskruimels de vraag hoe je ons kunt steunen in onze missie. Dat is uiteraard mogelijk, met een eenmalige, maandelijkse of jaarlijkse gift. Wij zijn dankbaar met jouw gift!

JA, IK WIL DAGELIJKSEBROODKRUIMELS STEUNEN

Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels