Blog

Knijpen In Een Illusie

11 mei 2020
·
5 minuten lezen
Knijpen In Een Illusie

Het Cadeau Van God

Toen God de mens in de hof de opdracht gaf om te heersen over de aarde, gaf Hij hem daarmee zeggenschap over alles wat Hij gemaakt had. Adam en Eva leefden in overgave aan God, bespraken hun dag met Hem en genoten van Zijn aanwezigheid.

Het was een doorn in het oog van satan.

De mens in relatie met God.

Hij besloot de mens te pakken op het cadeau dat ze van God gekregen hadden;

Zeggenschap. Heerschappij.

Satans Alternatieven-Strategie

Hiermee deed satan een beroep op het verlangen naar controle ín de mens. Hij maakte iets wakker waarvan hij zelf wist hoe vernietigend dit voor de mens zou zijn.

Het is een sluwe tactiek van satan om steeds weer van iets moois iets slechts te maken. Om een verleidelijk alternatief te bieden voor iets Goddelijks. Iets wat het slechte in jou naar boven haalt. Iets wat jou doet verlangen naar meer. Iets dat je vaak niet kan weerstaan, ook al weet je heel goed dat het niet goed is.

Pornografie voor gezonde seksualiteit.
Macht voor leiding.
Leugen voor waarheid.

En steeds weer kiezen we voor het kwaad. We hoeven Eva niet de schuld te geven voor de hap die ze nam en ook niet voor het stukje fruit dat ze aan Adam gaf. Keer op keer bewijzen we dat we willen gaan voor de weg van de minste weerstand. De brede weg. De weg waarop de massa rent.

En meerennen is het makkelijkst. Vaak put het je uit, maar toch ren je mee. Je ziet wat het met je doet, maar toch beslis je niet om uit de stroom te stappen. Je voelt het net steeds nauwer om je heen sluiten waardoor je je vleugels niet uit kan slaan, maar toch ontsnap je niet.

Omdat er zich in je hoofd de gedachte genesteld heeft dat dat niet kan. Dat je er niet meer bij hoort als je niet meerent. Dat je zoveel mist als je uit de rij stapt. Dat je door mee te blijven rennen je verantwoordelijkheid neemt op de plek waar God je gesteld heeft.

Maar ergens weet je ook dat het niet waar is..

Het is de stem van je EGO, je oude ik, die je keer op keer probeert te overtuigen van zijn gelijk. Zijn gelijk dat jouw geluk in de weg staat; De stem van je EGO is het gesis van de slang in de hof;

‚ÄúIs het waar dat God gezegd heeft..‚ÄĚ

Is Water Voor Een Vis Een Beperking?

Nee, het is niet waar dat God gezegd heeft dat je niets mag en ja, het is waar dat God regels en structuur geeft zodat jij van je vrijheid kan genieten. Zoals het water voor een vis de beperking is waarin hij zijn vrijheid ervaart, zo zijn de regels en structuur die God ons geeft in de Bijbel de beperking waardoor wij vrijheid ervaren.

‚ÄúOpdat het u welga..‚ÄĚ

Als we gehoorzamen.
Niet als we meerennen in de ratrace van de wereld.

Hoe meer je leert om niet te luisteren naar die schreeuwende stem in je hoofd, maar jezelf traint om de fluistering van Gods Geest daar doorheen op te vangen, hoe meer je inziet dat de argumenten die je EGO aanvoert, niet meer dan illusies zijn.

Illusies die je los moet laten.

Alles Overgeven

Misschien heb jij de illusie dat je alles onder controle hebt.

Je relatie.
De opvoeding van je kids.
Je gezondheid.
Je ‚Äėpretty face‚Äô.
Je plek in de gemeente.

Laat het los.
Het is een illusie.

Feitelijk hoef je dus niets los te laten.
Je moet alleen tot het besef komen dat je helemaal niets vast hebt!
Dat je je handen kapot knijpt op een illusie.

Dat de handen van God de enige handen zijn die daadwerkelijk iets vast hebben.
Overal controle over hebben.
Omdat Hij soeverein is.

En als er 1 soeverein is, zijn alle anderen dat niet, toch?
Dus heb je toch nergens controle over?

Geef je over. Laat los wat je toch al niet vast hebt en je krijgt iets wat je nooit meer kwijtraakt;

Vrede in je hart.
Vrede met God.

Een vrede die alle verstand te boven gaat!

Juist d√°t vinden wij zo moeilijk! We willen het vast kunnen pakken, vast kunnen houden! We willen grip hebben op de mensen om ons heen. Op het leven. Op God.
Jezus zegt: “Laat het los. Laat alles wat je niet van Mij hebt los. Pas als je het loslaat kan Hij Zijn werk doen in jou. Dan kun je je openstellen voor het werk van de Geest.

Het kan. Je kunt ervoor kiezen, zelfs nog voordat je gevoel erin meegaat. Het is mogelijk, hoe moeilijk confronterend het ook kan zijn. Het is tijd om los te laten.

OERBROOD

Daar gaat OERBROOD, ons groeiprogramma, komende maand over. Het grote thema van deze maand is LOSLATEN EN OVERGEVEN. Je kan je hier inschrijven https://dagelijksebroodkruimels.nl/oerbrood/

Auteur
3
producten
·
303
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf ‚ā¨40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels