Bijbeltekst

Kolossenzen 3:15

11 november 2021
·
3 minuten lezen
Kolossenzen 3:15

Dank jullie wel voor alle lieve en bezorgde mails. Ik was er even “uit” voor een operatie, maar kom gelukkig weer langzaam terug.
En ik kijk dankbaar terug op de afgelopen tijd. Iedere avond wordt er gezorgd voor een heerlijke maaltijd en het huis staat vol met kaarten en bloemen. Zo’n kookgroep in de kerk is bijvoorbeeld een prachtig getuigenis naar de wereld om ons heen. Om als kinderen van één Vader, de liefde die Hij ons heeft gegeven, door te geven aan de mensen om ons heen.

Ik denk dat we allemaal om ons heen de verdeeldheid, de chaos zien. Ook onder christenen. En er wordt naar de mensen gekeken naar ons. Er wordt oordeel aan keuzes gehangen. Ik betrap mezelf er ook op. We eten allemaal zo gemakkelijk van die vruchten aan die ene boom, die de wereld heeft laten denken in hokjes en vakjes met “goed” en “slecht”.

Zie je dat Paulus in dit hoofdstuk de essentie keihard neerzet?
“Jij, kind van God, laat alle beschuldigingen, slechte woorden en de leugens liggen. Die horen niet bij jou. Want jij bent bekleed met de liefde van God. Of je nu besneden bent of niet, slaaf of vrij: Christus is alles en in allen. Laat die woorden tot je doordringen: Christus is in alles en in allen. In jou.
Wandel dan als degene die door God is uitgekozen.
Met vriendelijkheid. Geduldig. Medelijden. Vergevend.
Doe alles wat je doet of zegt in de Naam van onze Heer (!).
Kleed je je vooral in de liefde.
Want in de liefde is de volmaaktheid te zien.
(Weet je nog: Jezus die bad dat de Vader en Hij één zijn, en wij in Hem, en Hij in ons?).
In die eenheid, gevormd door de liefde, wordt de Vader zichtbaar.
In Wie alles te vinden is. De Waarheid. Het Leven.

Wat dat concreet voor ons betekent?
Ik geloof dat we één grote taak hebben. En dat is dat we als gemeente elkaar opzoeken. Het Woord van God in ons laten wonen. Met elkaar voor Gods troon komen. De dingen zoeken die boven zijn. Zijn Koninkrijk, Zijn gerechtigheid. Boven alles wat de wereld verwacht.
En alles wat we nodig hebben in deze tijd, zal Hij ons geven. En de heerlijke vrede van God zal in je hart wonen. Zoveel dat je hart overstroomt. En jij het uitdeelt naar je omgeving. Die er zo naar hunkert.

Zoek Hem eerst.

Laat in uw hart de vrede van Christus heersen, want daartoe bent u geroepen als de leden van één lichaam. Wees ook dankbaar. Kolossenzen 3:15 (NBV)

** Auteur **

De kruimel is ontworpen door Elise Huizer. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl).

Vormgever
186
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels