Vaak hebben we neiging om onze geestelijke voeding te laten afhangen van wat we aangeboden krijgen. Consumeren lekker van de online diensten, hebben er ook nog een mening over, zeker als er te weinig wordt aangeboden. Ja, ik ook. We willen een hapklare koek voorgeschoteld krijgen, die zoveel mogelijk aanmoedigt en lekker voedzaam is, toch?

Maar hey, WIJ ZIJN ONZE EIGEN RENTMEESTERS.
Jij bent verantwoordelijk voor de voeding die jij binnenkrijgt.

Stel je voor dat de Israëlieten in de woestijn wachtten totdat de priesters een heerlijke koek bakten van het manna dat buiten het kamp lag. Liefst ook hun kwartels, die voor hun tent lagen, ook zouden bakken met een heerlijk sausje.

Nee, het gaat niet om wat die voorganger of oudste doet. Je kunt niet passief blijven hangen op de bank op zondagochtend.

Het gaat om jou.
Jouw lichaam.
Jouw geest.
Jouw hart.
Jouw leven.
En in hoeverre jij wilt investeren in jouw relatie met onze Vader.

Wil jij Zijn woord in rijke mate, in al haar wijsheid, in je laten WONEN?
Hoe ga je dat doen?
Ga die prachtige uitdaging aan. Maak concrete doelen.

Zoek naar de betekenis van de woorden, volg tekstverwijzingen, leg teksten naast elkaar. Duik in de grondtekst. Ja, ik heb me ooit langere tijd in Grieks en Hebreeuws verdiept, maar neem bijvoorbeeld de online Stepbible en je komt ook al heel ver. Verdiep je in de tijd van de Bijbelverhalen.
Ik kan je beloven dat al die losse Bijbelteksten gaan LEVEN. Woorden van waarheid die in je hart gaan landen. Je gaat die prachtige gouden draad die God door de Bijbel heen weeft, herkennen. Je voelt Zijn Vaderhart kloppen.
Het maakt zo hongerig naar meer.

Doe het samen met God. Neem de tijd. Je leven lang. De Geest van de Waarheid zal je meenemen op die weg, jou dingen uitleggen, je ogen openen, op de juiste tijden. Je hoeft het niet allemaal tegelijk te snappen.

Proef van die oneindige Bron van wijsheid, waarheid en leven.
Een steeds helder wordend licht op jouw levenspad.
Geef ons heden ons dagelijks brood… zie jij wat jij al hebt ontvangen?

Raap jij het op, proef je het?

(Of wacht je toch op die koek?)

“Laat Christus’ woorden in al hun rijkdom in u wonen.” Kolossenzen 3:16 (NBV)

Praktische tips

  • Natuurlijk kun je de Bijbel online lezen. Maar wanneer jij de Bijbel in handen hebt, bladert, er dingen bij schrijft, onderstreept… dan gaat het zoveel meer leven. Onze Notitiebijbel is daar heel geschikt voor.
  • Juist omdat het soms zo lastig kan zijn om concreet hiermee aan de slag te gaan (wij kennen het), hebben we bij DagelijkseBroodkruimels een aantal hulpmiddelen voor jou ontwikkeld, die voor jou als handvat kunnen dienen. Het zijn geen kant-en-klare stappen, het gaat nog steeds om jou en God. Maar wel praktisch om gestructureerd hiermee aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld met onze journals, waarin je doelen gaat opstellen aan de hand van jouw levenslens, en deze per dag gaat invullen. Heel praktisch (zeker als je zo’n type als ons bent, met veel plannen en ideeën, maar het zo vaak blijft hangen in de uitvoering).
  • Wil je maandelijks input, tips aan de hand van één maandthema? Kijk dan eens bij OERBROOD: onze dikke brief die iedere maand bij jou op de deurmat valt. Lekker offline. En iedere 3 maanden  krijg je er ons journal bij om de acties direct in te plannen.
  • Een krachtige reminder vind ik altijd het prachtige lied “First” van Lauren Daigle. Je vindt ‘m onder andere op deze Playlist.

Auteur

De kruimel is ontworpen door Hiske van der Mark. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl)

Vormgever
74
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels