Bijbeltekst

Lukas 2:10

22 december 2023
·
1 minuut lezen
Lukas 2:10

In de velden van Efratha hadden de herders een speciale taak: zij hielden de wacht over de kudde met de Pesachlammeren. Vanuit deze kudde werd een speciaal lam, zonder vlek, zonder fout, uitgezocht om geofferd te worden met Pesach. Als herinnering aan die nacht in Egypte, waar de engel iedere deur voorbij ging, waar het bloed van het lam op was gedaan. En het was in dit gebied waar het Lam geboren werd. Het Lam van God waar Johannes zo’n 30 jaar later naar wees. Het Lam, zonder zonden, dat geofferd zou worden om de zonden van de wereld op Zich te nemen.

Deze herders hadden die nacht nog geen idee, toen ineens een engel van God in al zijn heerlijkheid bij hen stond. De engel vertelde hen het grootste nieuws dat de wereld ooit gehoord heeft: de Messias is geboren! Yeshua, hun Verlosser, waar eeuwenlang naar verlangd werd.

Ze lieten hun kudde achter en renden naar het Lam. Vol aanbidding voor het pasgeboren kindje. De Zoon van de allerhoogste God. Hun hart bleef overstromen van het wonder dat ze mochten zien: het zichtbare bewijs dat God met ons is.

Wat vertel jij deze dagen, wat laat jij zien?

Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels