Bijbeltekst

Lukas 2:11

25 december 2022
·
2 minuten lezen
Lukas 2:11

God belooft in een tijd van grote duisternis dat Hij een Licht zal zenden dat op een ieder schijnt die leeft in de schaduw van het donker. De herders beefden van angst toen in de donkere nacht een groot Licht verscheen. Maar de Engel stelt hen gerust en vertelt het mooiste Nieuws dat ooit is gehoord: Vandaag is in de stad van David jullie Redder geboren, Hij is de Messias, Hij is de Heer.

Wat een geboorte aankondiging! Hier is naar uitgekeken, hier is eeuwenlang op gewacht. Gods Belofte is Waarheid geworden. De Boodschap van Kerst klinkt ook vandaag en nodigt je uit om een ontmoeting met Jezus te hebben. Wie je ook bent, wat je ook doet of hebt gedaan, Hij aanvaardt je zoals je bent. Jezus wil jouw Redder, jouw Messias en jouw Heer zijn.

In Jezus komt God Zelf naar de aarde om ons te redden en te bevrijden van alle dingen die ons gebonden houden. God houdt zoveel van ons dat Hij Zijn Zoon heeft gegeven om te herstellen wat geroofd en gebroken is in ons leven. Als we geloven in de Zoon, ontvangen wij Eeuwig Leven. Dat begint op het moment dat wij neerknielen bij de Kribbe en Hem erkennen als Heer.

Vandaag leven wij in een tijd waar duisternis lijkt te (over)heersen. Maar Jezus is het Licht van de wereld. Hij wil schijnen in de duisternis van deze wereld en op de donkere plekken in ons leven. Zijn Licht het altijd winnen van elke duisternis. Dat is onze Hoop en in deze verwachting mogen wij leven en vandaag het Kerstfeest vieren. Dan kunnen we Vreugdevol zijn, misschien zelfs door onze tranen heen.

Want een Kind is ons geboren, een Zoon is ons gegeven en de heerschappij rust op Zijn schouder. Men noemt Hem: Wonderbare Raadsman, Machtige en sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst. (Jesaja 9 vers 5)

Komt laten wij aanbidden, die Koning: Jezus onze Redder, Messias en Heer.

Vormgever
135
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels