Bijbeltekst

Lukas 2:37

30 september 2021
·
3 minuten lezen
Lukas 2:37

Hoe kijk jij tegen vasten aan? We gaan er de komende weken dieper op in.

Deze Bijbeltekst gaat over Anna, de profetes. Een vrouw, 84 jaar weduwe. Ik zie voor mij, hoe zij als jonge vrouw in haar verdriet om haar man op zoek ging naar God. De God van de weduwen en wezen.

Hoe zij haar leven wijdde aan deze God. In de tempel, waar zij blijkbaar niet in een hoekje stond, maar ziet wat er om haar heen gebeurt. Gezien wordt door God, die haar specifiek noemt in het geboorteverhaal van Zijn Zoon.

Een leven in aanbidding. Dag en nacht.
Vasten en bidden. Zo dichtbij God zijn, dat de aardse behoeften wegvallen.
In het huis van God, waar zij haar plekje gevonden heeft.

Zo mooi, dat God haar meeneemt en haar laat zien, dat Hij trouw is aan wat Hij belooft: dat kleine bundeltje in de armen van Jozef en Maria. De komst van de Messias, waar zij zo naar uit heeft gekeken.

Ze wist het direct. Ze herkende de vervulling van Gods belofte omdat ze zo lang zo dicht bij God leefde. Lofprijs stroomt uit haar hart.

En ze kende de mensen die ook zo naar die vervulling uit hebben gekeken; ze ging op pad om het hen te vertellen. Prachtig moet dat zijn geweest, hoe deze eerste evangelist vol enthousiasme op pad ging.

Welke rol heeft het vasten van Anna gehad?
Zou jij ook op die manier dichter bij God willen leven, in zo’n leven van aanbidding en uitzien naar de beloften die Hij heeft gedaan?

Ik geloof natuurlijk niet dat we allemaal ineens ons werk, ons gezin moeten verlaten om in de tempel te wonen, en met bidden en vasten dag en nacht God moeten aanbidden. Maar omgekeerd is het wel Gods verlangen dat jij en ik met ons leven God aanbidden.

Door wie we zijn.

Wat we doen.

En dat kan alleen door dichtbij de Bron te blijven en je te laten voeden door Hem, en daar andere voeding voor te laten, die jou afleiden van God. Misschien is dat voor jou wel Netflix. Of Facebook, Instagram. Mooie spullen, kleding.

Denk er eens over na, wat neemt bij jou een groot deel van jouw gedachten in beslag?

Wil jij keuzes maken hierin?

Om meer gevuld te kunnen worden met de woorden, de nabijheid van onze God en steeds meer in aanbidding te leren leven?

En zij was een weduwe van ongeveer 84 jaar, die de tempel niet verliet en met vasten en bidden God nacht en dag diende. Lucas 2:37 (HSV)

Auteur

De kruimel is ontworpen door Elise Huizer. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl).

Vormgever
186
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf ‚ā¨40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels