Bijbeltekst

Mattheüs 11:28

23 oktober 2024
·
1 minuut lezen
Mattheüs 11:28

Laten we beginnen met een testje. Hoe vaak antwoord je met ‘ja’: Voel je vaak dat er nooit genoeg tijd is? Wissel je van rij bij de kassa om tijd te besparen? Maak je in je haast weleens fouten, zoals kleding binnenstebuiten dragen? Kies je in het verkeer altijd de rij met de minste auto's?

Dit zijn symptomen van de ‘haastziekte’. Haastziekte is geen officiële medische diagnose is. Toch herkennen psychologen en gezondheidsexperts het als een serieus probleem in onze snelle samenleving.

Ik las vanmorgen in ‘Brieven uit de hel’ van C.S. Lewis. Daarin geeft de demon Schroefstrik zijn neef Galsem tips om de mens af te leiden van het leven achter Jezus aan. "Het is jouw taak, mijn lieve Galsem, om ervoor te zorgen dat de patiënt altijd haast heeft en zich voortdurend opgejaagd voelt. Het mooie van haast is dat het de menselijke geest afleidt van het hier en nu. Mensen die zich constant haasten, kunnen niet diep nadenken over hun zielenheil. Ze leven in een constante staat van oppervlakkigheid."

Hoewel het fictief is, zie je het gebeuren, toch? En ik geloof het. Haast is zonde. En we rennen er massaal in mee. “Kom naar Mij...”

Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3956 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels