Door het vertellen van gelijkenissen wil Jezus ons laten zien Wie de Vader is zodat wij gaan luisteren naar Zijn Woord. Hij spoort ons aan op zoek te gaan naar Gods Waarheid.

Jezus laat zien dat Gods Koninkrijk de plek is waar de Vader regeert en Hij Zelf Overwinnaar is.

In deze gelijkenis van de koopman is hij op zoek naar mooie parels. Hij ontdekt een parel van grote waarde. Hij verkoopt alles wat hij heeft en koopt die ene, kostbare parel. Ik wil die koopman zijn omdat ik weet dat Jezus mijn Redder en Verlosser is. Hij is de kostbare Parel Die Vader God ons heeft gegeven. Als ik met Jezus wandel, zullen mijn ogen Gods Liefde zien en mijn oren zullen Gods Woorden horen. Door mijn leven aan Hem te geven, ontvang ik Eeuwig Leven. Ik leer loslaten wat mij vasthoudt om door Hem omarmd te worden.

Door deze Parel ben ik verbonden met de Vader en mag ik leven op de weg die Jezus ons leert: God liefhebben boven alles en je naaste als jezelf.

Leven in Gods Koninkrijk begint vandaag als je Jezus aanneemt als jouw Redder en Hem erkent als de Zoon van de Allerhoogste God. Het is Leven dicht bij het Vaderhart van God. Een hart dat vol liefde klopt voor jou en voor mij. Hier mag je geloven in Zijn Waarheid en vertrouwen dat Hij ons een hoopvolle toekomst wil geven.

Leven in Gods Koninkrijk is Leven op de mooiste plek die je maar kunt bedenken. Laten we op zoek gaan, schatgraven en ontdekken Wie de Parel is: Jezus, Zoon van God. Het zal je leven in een ander perspectief zetten.

Dit gedeelte is geschreven door Annelies de Graaff. Zij is tevens de auteur van het kwetsbare boek 'Als het leven pijn doet'(verkrijgbaar in onze webshop).

Wat zegt dit over het koninkrijk van de hemel voor jou? Wat heb jij over om deel te worden van dit koninkrijk?

Ook is het Koninkrijk der hemelen gelijk aan een koopman die mooie parels zoekt. Toen hij één parel van grote waarde gevonden had, ging hij heen en verkocht alles wat hij had, en kocht hem.

Mattheüs 13:45-46 (HSV)

Lees de vragen hieronder en deel gerust jouw gedachten op onze Facebook of Instagram pagina!

Reflectievragen in deze 40-dagen-tijd richting Pasen

Samen met jou richten we onze blik op Jezus in deze dagen tot Pasen. Dwars door alle onrust om ons heen willen we onze focus richten op Jezus. Wie is Jezus? Wie zegt Hij zelf dat Hij is? En wat zeggen de mensen van Hem? En vooral: wat lees jij in de Bijbel over Hem?

Wij willen je uitdagen om iedere dag op te schrijven wat jij in het Bijbelgedeelte van deze dag leest. Op de dagen dat wij een overdenking erbij schrijven én op de dagen dat er alleen een Bijbeltekst staat.

Onze dagelijkse reflectievragen aan jou in deze 40-dagen-tijd zijn:

wat zegt deze Bijbeltekst volgens jou over  Jezus? Schrijf je gedachten op en breng ze bij onze God. Praat met Hem. Kijk vandaag nog eens terug op deze tekst. Wat kun je er vandaag mee? Neem de tijd en luister naar liederen over wie Jezus is. Over Zijn leven, Zijn weg naar het kruis en over Zijn opstanding. Beluister onze afspeellijst “Oog op Jezus” bij de bijbelteksten en overdenkingen van deze maand op Spotify. Tip: in onze JOURNALS is ruimte om de bijbeltekst op te schrijven en om jouw gedachten hierbij te noteren. Door de dag heen kun je jezelf op deze manier focussen op de Bijbeltekst. Ook leer je door de planning heen jouw doelen om te leren leven stapje-voor-stapje toe te passen in jouw dagelijkse structuur. Samen met God. De Journals worden door veel mensen inmiddels graag gebruikt. Het is geen vastomlijnd stappenplan-naar-een-heilig-leven. Het is een handvat om zelf op pad te gaan samen met God. Nieuwsgierig? Bekijk ze hier.

Vormgever
84
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
2
producten
·
16
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels