En... allen die Hem aanraakten, werden gezond.

Een prachtige tekst. En tegelijk heel pittig. Het maakt bij mij in ieder geval iets los.

Wat doet deze tekst met jou? Wat zijn jouw gedachten hierover?

Lees deze tekst vandaag eens in de context. Neem bijvoorbeeld het hele hoofdstuk erbij. Ja, dat is het hoofdstuk van de wonderbaarlijke spijziging waarin Jezus duizenden mensen eten gaf van maar vijf broden en twee visjes. Omdat de jongen zijn broodjes en visjes uit handen gaf. Deze liet aanraken door Jezus.

En dit is ook het hoofdstuk van Petrus die over het water loopt. Petrus doet dat wat tegen alle natuurwetten compleet indruist. Zolang zijn ogen gericht waren op Jezus. Jezus die Petrus aanraakte, toen hij dreigde te zinken. Toen Petrus ineens weer vanuit zijn eigen perspectief naar zijn omstandigheden ging kijken.

Het is de spanning die verborgen ligt in het kijken naar Jezus. In het kijken vanuit het juiste perspectief naar onze situatie. Vanuit Zijn perspectief.

Wat vertelt deze Bijbeltekst jou over Jezus? Wie is Jezus?

Schrijf jij deze maand mee over wat jij in de Bijbelteksten richting Pasen ontdekt over Jezus? Wat zie jij?

En, deel gerust je gedachten bij deze tekst op onze social media.

Trouwens ... toeval of niet, het was in ieder geval NIET afgestemd, maar hou onze komende OERBROOD posts in de gaten als je vragen hebt over dit onderwerp. We laten het niet zomaar los. Ik denk dat het tijd is om er in te duiken om samen te leren groeien.

En allen die Hem aanraakten, werden gezond.

Mattheüs 14:36 (HSV)

Auteurs De kruimel is ontworpen door Elise Huizer. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl)

Reflectievragen in deze 40-dagen-tijd richting Pasen

Samen met jou richten we onze blik op Jezus in deze dagen tot Pasen. Dwars door alle onrust om ons heen willen we onze focus richten op Jezus. Wie is Jezus? Wie zegt Hij zelf dat Hij is? En wat zeggen de mensen van Hem? En vooral: wat lees jij in de Bijbel over Hem?

Wij willen je uitdagen om iedere dag op te schrijven wat jij in het Bijbelgedeelte van deze dag leest. Op de dagen dat wij een overdenking erbij schrijven én op de dagen dat er alleen een Bijbeltekst staat.

Onze dagelijkse reflectievragen aan jou in deze 40-dagen-tijd zijn:

wat zegt deze Bijbeltekst volgens jou over  Jezus? Schrijf je gedachten op en breng ze bij onze God. Praat met Hem. Kijk vandaag nog eens terug op deze tekst. Wat kun je er vandaag mee? Neem de tijd en luister naar liederen over wie Jezus is. Over Zijn leven, Zijn weg naar het kruis en over Zijn opstanding. Beluister onze afspeellijst “Oog op Jezus” bij de bijbelteksten en overdenkingen van deze maand op Spotify. Tip: in onze JOURNALS is ruimte om de bijbeltekst op te schrijven en om jouw gedachten hierbij te noteren. Door de dag heen kun je jezelf op deze manier focussen op de Bijbeltekst. Ook leer je door de planning heen jouw doelen om te leren leven stapje-voor-stapje toe te passen in jouw dagelijkse structuur. Samen met God. De Journals worden door veel mensen inmiddels graag gebruikt. Het is geen vastomlijnd stappenplan-naar-een-heilig-leven. Het is een handvat om zelf op pad te gaan samen met God. Nieuwsgierig? Bekijk ze hier.

Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Vormgever
186
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels