Bijbeltekst

Mattheüs 21:5

24 maart 2024
·
1 minuut lezen

Palmpasen! Wat een dag! Oude beloften gaan voor je ogen in vervulling. En ook de kómende dagen trouwens. Zo mooi en groots. Dat kan alleen God bedenken.

Op dezelfde dag dat de Joden hun onbevlekte pesachlam uitzochten (zoals God de Israëlieten voorgeschreven had om de bevrijding uit de slavernij in Egypte te herinneren) reed Jezus op een ezelin Jeruzalem binnen. Hét Pesachlam is op weg om geofferd te worden.

Ineens is daar die juichende menigte, zwaaiend met palmtakken. Ze zingen: “Hosanna! Gezegend is Hij, die komt in de Naam van JHWH!”. Ze hopen zo dat Hij hen komt bevrijden van de Romeinen. Precies dit had de profeet Zacharia zes eeuwen daarvoor geprofeteerd: de Heiland zou komen op een ezelin en de dochters van Jeruzalem zouden juichen voor Hem..

Wist je dat ‘Hosanna’ betekent ‘Redt ons toch!’? Zie, de Koning komt naar hen toe. Zijn naam 'Yeshua' betekent ‘God redt’. Zie jij het ook wat hier gebeurt? Het Antwoord op de roep van de menigte rijdt op hetzelfde moment tussen hen door.

Ja, God gáát Zijn kinderen eens en voor altijd bevrijden uit de macht van het kwaad, zoals Hij hen altijd beloofd heeft.

Juich, gezegende! Je Koning is gekomen!

Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels