Het was Jezus, die ervoor koos om als een Koning Jeruzalem binnen te rijden. Kort na de opstanding van Lazarus. Het verhaal dat als een lopend vuurtje rondging. Zou dit de Messias zijn, die ons komt redden van de onderdrukking van de Romeinen? Die het volk van God komt redden?

Zouden ze hebben begrepen wie Hij was? Toen ze deze woorden zongen uit Psalm 118? En de profetie in vervulling ging, dat Hij op een ezelin Jeruzalem zou binnenkomen?

Deze Koning der koningen. Verlosser. Nee, niet op dit moment van de onderdrukking van de Romeinen. Het ging zoveel dieper dan ze zich konden voorstellen. Jezus. De Christus. Verlosser van de machten die hen gevangen hield. Gevangen in hun verblinding. Gevangen in de greep van dood. Jezus. Gekomen om terug te nemen wat van Hem was. De kinderen van Zijn Vader, die Hij zo koestert.

Wat zou er in de ogen van Jezus te zien zijn geweest op het moment dat Hij daar Jeruzalem binnenreed? Ik denk dat ik het wel weet. En jij? Met zou jij in Zijn ogen zien als jouw Verlosser je aankijkt?

Denk hier verder over na aan de hand van onze reflectievragen hieronder.

Hosanna, de Zoon van David! Gezegend Hij die komt in de naam van de Heere! Hosanna, in de hoogste hemelen! Mattheüs 21:9 (NBV)

Auteur

Deze kruimel is ontworpen door Romy Tanis. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl).

Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Vormgever
201
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels