Ik zie ons weer lopen. Meer dan 20 jaar geleden, maar ik voel de spanning weer. Onze bergwandeling hadden we iets langer gemaakt. Omdat het snel donker zou worden, sneden wij de weg af dwars door een bergweide. Nooit doen. De duisternis viel als een deken over ons heen. Ik zag mijn hand niet. Ineens liep ik tegen iets warms aan, dat … klingelde. Koeien. Rechts onder ons hoorden we water naar beneden denderen. Links prikkeldraad, we hoorden water, voelden rotsen… op de tast zochten wij urenlang onze weg. Maar daar in de verte.. daar brandde licht. En we wisten, daar moesten we naar toe. Lichtjes werden groter. We klopten aan. En werden ontvangen met warm eten en drinken. We hadden het gehaald.

Duisternis. Niet weten welke kant je op moet. Doelloos. Het kan je zomaar overvallen. Ik zie mensen vechten tegen deze zwarte nachten. Worstelen. Geen zicht hebben.

Wij. zijn. het. licht. dat. op. de. Rots. staat.

Verstop het niet. Dat prachtige licht van Gods liefde, genade en goedheid. Dat boven alles uitsteekt. Dat een licht aansteekt van binnen, waardoor alles in een ander licht komt te staan. Dat je ogen opent, waardoor je ziet wie je mag worden en zijn door Hem. De Schepper die je liefheeft. Altijd al liefheeft. Levenslicht dat als eerste komt op de plekken waar we zelf niets kunnen zien.

Hoe laat jij Zijn licht schijnen voor de mensen om jou heen?

Het betekent niet dat je perfect bent. Juist door de gebrokenheid, door de scherven heen, schijnt het licht van Zijn goedheid. In jouw kwetsbaarheid mag je mensen wijzen op het licht. Mag je hen uitnodigen om die deur binnen te gaan en aan te schuiven aan Zijn tafel. Waar Hij het brood breekt en uitdeelt. Zijn gebroken lichaam. Eeuwige heling voor onze gebrokenheid. En mogen we lachend door onze tranen heen met elkaar proeven van de heerlijke goedheid van onze God. Brood van eeuwig Leven. Samen kijken we omhoog en zingen over die ene stad, die zal zijn.

“De stad heeft de zon en de maan niet nodig om haar te beschijnen, want de heerlijkheid van God verlicht haar en het Lam is haar lamp.” (Openbaringen 20)

Is die heerlijkheid al door jou heen zichtbaar aan het worden? Het mág! Tot Zijn eer.

“Jullie zijn het licht van de wereld. Een stad die boven op een berg ligt, kan niet verborgen blijven. ” Mattheüs 5:14

Auteur

De kruimel is ontworpen door Jaleena Simons. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl)

Light to You – Michael W. Smith

Een prachtig lied om even naar te luisteren en over de woorden na te denken, is “Light to You” van Michael W. Smith. Je vindt ‘m oa in mijn Spotify Afspeellijst.

Wil jij jezelf leren kennen? Wil jij God kennen?

Wil jij jouw lens scherp stellen op wie jij werkelijk bent?
Jouw identiteit als kind van God?
Wil jij ZIEN hoe God naar jou kijkt?

Op zoek naar de diepste kern van jouw bestaan.
Wie jij bent.
Jij.
Met een ziel, lichaam, geest, karakter, emoties, bewustzijn. En een roeping.
Hoe geef jij dit alles de juiste plek, zodat je daar vanuit kunt léven?

Voor jou hebben wij deze nieuwe online cursus samengesteld “God kennen, jezelf kennen”.
Een cursus die doordringt tot het diepst van jouw bestaan: jouw identiteit.
In deze cursus leer jij aan de hand van duidelijke videoboodschappen en praktische verdiepingsopdrachten jouw identiteit ontdekken.

Jouw identiteit als KIND VAN GOD.

Onze cursus bestaat uit acht diepgaande modules die jou meenemen in de verschillen tussen je geest, ziel, lichaam en de diverse vormen van bewustzijn. Je leert wat jouw identiteit is, je roeping en waarom karaktervorming belangrijk is. Je ontdekt waar jouw innerlijke 5G netwerk uit bestaat. Wat waarheid is. Dit alles gefundeerd op wat God in de Bijbel hierover duidelijk vertelt.

Een krachtige bodem om stevig te wortelen in jouw identiteit als kind van God.
De grond waaruit jij geestelijk kunt groeien, ontwikkelen. Met vreugde.

Lees meer over deze cursus en leer jezelf kennen en liefhebben vanuit Gods perspectief.
Als de bodem voor de rest van jouw (echte) LEVEN.

IK WIL GOD EN MEZELF LEREN KENNEN

Vormgever
37
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels