Bijbeltekst

Mattheüs 6:21

15 januari 2023
·
3 minuten lezen
Mattheüs 6:21

Vorig jaar keek ik de documentaire van konijn naar fortuin. Twee mannen besloten om via Marktplaats miljonair te worden door middel van ruilhandel. Ze boden hun konijn aan en ruilden dit tegen een ander voorwerp dat ze dan weer op Marktplaats aanboden voor weer iets anders. Na ruim een jaar hadden ze inmiddels een, ietwat smoezelig, appartement in Duitsland te pakken, zonder dat ze er ook maar een cent voor hadden betaald, behalve Flappie dan. Daar bleven ze steken. Ze verkochten het appartement en hadden een geniaal plan met de opbrengst. Ze besloten, met het geld, naar Las Vegas te gaan en de roulettetafel op te zoeken. Ze zetten hun geld om in fiches en zetten alles op rood. Hier lag hun opgespaard geld van de afgelopen twee jaar te wachten op het balletje dat rond ging draaien. Het balletje daalde tergend langzaam af en bleef haken op…zwart. Al het geld weg, het appartement en ook Flappie want het was ruim na de kerstdagen.

De Here Jezus vraagt waar onze schat ligt: Op rood of op zwart? Op de aarde of in de Hemel? Het is dus uw opdracht om schatten te verzamelen, de vraag is waar uw hart zich op richt, want daar zal uw werkelijke schat zijn. De schrijver van de Spreuken zegt het als volgt: Mat u niet af om rijk te worden, gebruik daarvoor uw inzicht niet. Laat u uw ogen erover vliegen, dan is het er niet meer. Want het vliegt direct weer weg, als een arend die naar de hemel vliegt (Spr. 23: 4-5)

Paulus en Timotheüs spreken ook meerdere malen over hoe wij met onze schatten omgaan. Voor deze overdenking vat ik hun onderwijs even samen. “…Zorg ervoor dat je je geld, op aarde in deze tegenwoordige wereld, op zo’n manier laat rollen, dat je straks in de hemel wordt begroet door hen die van je geld profijt hebben gehad..”

Een klein voorbeeldje om het scherp neer te zetten. Je zult me dat vast vergeven. Stel u geeft €30,00 per maand aan Open Doors met het doel dat er Bijbels voor worden aangeschaft voor de vervolgde kerk. In de hemel ontmoet u daar broeder Xi die met de door u aangeschafte Bijbel honderden mensen onderwijs kon geven in de bossen van China, en ook die 200 mensen die tot geloof zijn gekomen, door dit onderwijs, begroeten u! Zij zijn uw schatten in de hemel. U kunt natuurlijk ook €30,00 per maand neertellen voor een abonnement zodat u de nieuwste telefoon heeft. Het is voor ons mogelijk om ons geld en bezit te gebruiken voor schatten die nooit verloren gaan. Ze liggen op een plaats opgeslagen, waar zelfs de beste inbreker ze niet kan roven, waar mot en roest ze niet kunnen bederven. Als je hart toegewijd is aan de hemel, zal je schat daar ook zijn en je investeringen ook.

Kijk eens samen of alleen met een bakje koffie of thee naar uw financiële situatie, uw vermogen, uw uitgaven en stel u zelf de vraag: Ben ik op de juiste weg of zet ik teveel op rood in plaats van zwart? Waar kan ik nog een stap of stapje maken richting schatten in de hemel? Dit is werk voor de Heilige Geest en het Woord van God in ons leven. Hij wil ons leiden, tot ons spreken en ons helpen om de juiste beslissingen te maken. Waar ons geld naartoe gaat, zegt iets over wie wij zijn en waar ons hart ligt, want het hart volgt altijd onze schat.

Auteur
2
producten
·
15
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Vormgever
135
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels