Bijbeltekst

Mattheüs 6:21

6 augustus 2024
·
1 minuut lezen
Mattheüs 6:21

David Brooks, Amerikaans auteur en een van de best gelezen columnisten van The New York Times schreef een paar jaar geleden het boek ‘De tweede berg’, over de zoektocht naar een zinvol leven.

Hij schetst het leven als twee bergen, twee helften. De eerste berg draait om persoonlijk geluk, de tweede berg staat in het teken van de ander. Van jouw relatie met en tot de ander.

Vandaag de dag worden wij via 1000-en-één kanalen overtuigd van het belang van onze carrière, worden we aangespoord tot het jagen naar meer en wordt ons een ideaalbeeld voorgehouden wat leeg is en waaraan we nooit kunnen voldoen.

In ons toegeven hieraan geven we onszelf leeg, proberen we iemand te zijn die we nooit-bedoeld-zijn-te-zijn en leven we voor de goedkeuring en de waardering van de ander. We geven alles om banen te bemachtigen die we niet leuk vinden, zodat we geld kunnen spenderen aan spullen die we niet nodig hebben en reizen te maken waar we niet gelukkig van worden om met dit alles indruk te maken op mensen die we niet mogen.

Jezus zegt: “Niet doen! Maak je niet druk om deze dingen, maar richt je op wat echt waarde heeft.”

Vormgever
201
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
3
producten
·
303
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels