Bijbeltekst

Mattheüs 6:22

7 augustus 2024
·
2 minuten lezen
Mattheüs 6:22

ZHKH

Deze afkorting staat voor 'Zelfhulp, kameradenhulp’ en ik herinner me hem vanuit mijn mariniersopleiding. Tijdens de EHBO-achtige lessen werd erop gehamerd om eerst je eigen wonden te verbinden voordat je hulp kon geven aan de ander. Met de juiste risico-inschatting uiteraard..

De les zat ‘m vooral hierin: als je nog volop te dealen hebt met je eigen verwondingen, ben je niet in staat om de ander te helpen. En als je niet in staat bent om iets te betekenen voor de ander, missen jouw inspanningen ieder doel.

De Amerikaanse zwemmer Michael Phelps, ontdekte dat aan den lijve. Zijn enorme succes bracht hem op een plaats van eenzaamheid en depressie. Na een diepe en donkere periode in zijn leven, kwam hij tot het inzicht dat een leven aan de top voor niemand betekenis toevoegde. Hij struggelt nog steeds met angsten en depressies, maar vindt betekenis in zijn leven door het met anderen te delen.

Jezus koppelt gerichtheid op jezelf aan (geestelijke) gezondheid als Hij zegt: “Als je oog troebel is, zal er in heel je lichaam duisternis zijn.”

Hij roept jou op om hierin anders te zijn dan de cultuur om je heen. Niet als verplichting, maar omdat het goed is voor jou!

Vormgever
201
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
3
producten
·
303
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels