Je zal maar bekendstaan als de ‘rijke dwaas’! Nu is deze figuur in het verhaal van Jezus in Lukas 12 natuurlijk fictief. En ik vermoed dat de meesten van ons ook niet zoveel spullen hebben dat je er nog allerlei opslagruimte bij zou moeten kopen.

Hoewel … soms loop ik toch wel met schaamte door ons huis. We hebben het niet breed, maar de kasten liggen wel aardig vol met kleding. Net als de zolder. Soms zou ik meer ruimte willen hebben om alles overzichtelijk kwijt te kunnen. En als er dan weer dozen naar een goed doel gaan, komen er altijd weer nieuwe spullen binnen. Rijke dwaas…

Het gaat zo gemakkelijk om te denken dat we niet genoeg hebben en dat ene ding toch echt wel nodig hebben. En dat, en dat .. rijke dwaas. Ik hou van die uitdrukking: waar je schat is, zal je hart zijn. Als ik de beelden mijn ogen binnen laat komen van Instagram, van de huiskamers bij vrienden, noem maar op, dan ben ik in gedachten daar mee bezig. En leidt het mij toch echt af van wat waarde heeft. En waarde houdt.

De misleiding van meer. Het houdt je ongemerkt aardig bezig, toch?

Vormgever
201
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels