Bijbeltekst

Mattheüs 6:33

27 november 2021
·
5 minuten lezen
Mattheüs 6:33

Heb jij weleens de ogen van Jezus gezien?
Een vreemde vraag op de eerste Adventszondag. Het begin van de adventstijd waarin we op zoek gaan naar een kindje.

Hey, en we gaan op zoek. Toch?
We laten álles liggen. Die enorme stapel was, die verlanglijstjes van de familie, je volle werk- en kerkagenda. Want: we hebben gehoord dat DE HOOP voor de wereld komt. Voor deze bizarre wereld. Die bol staat van de verdeeldheid, verharding, behoefte aan controle en verlammende angst. Schijnbaar onoplosbaar. Daarom: wat een geweldig nieuws dat er ondanks alle puinhopen HOOP is! Dus we roepen onze buren, onze vrienden, familie en we gaan met z’n allen op zoek. Naar de Brenger van dit goede nieuws. Eindelijk!

Toch?

Ehm… ik zit nog steeds op de bank. Met een propvolle agenda. En een hoofd vol gedachten.
En jij?

Herken jij dat ook? Dat je echt wel weet dat God degene is die hoop zal bieden voor deze wereld, maar wat heeft dat perspectief nu praktisch te bieden voor de dag van vandaag?
Herken jij dat je grip wilt krijgen op de dingen van deze tijd, en het je niet lukt?

Jezus kéék naar de mensen. Dat gezin dat worstelt met ziekte. Die zondaar, die het gevoel had compleet gefaald te hebben.
Die kerkleiders die last hadden van de macht van de overheersers.
Jezus zag het.

En Hij begon te vertellen.
Over het Koninkrijk waar het hart van Zijn Vader zo voelbaar klopt. Dat al begonnen is met de komst van de zoon van de Koning. Jezus koos om te komen. Om te vertellen over het Koninkrijk van Zijn Vader. Unieke inkijkjes te geven op het Koninkrijk. Waardoor we nu al stukjes kunnen zien en we uitzien naar de voltooiing van Gods Koninkrijk.

Een Koninkrijk dat overstroomt van de Gods liefde voor jou. Waar altijd overvloed is. Waar geen lat is. Waar de laatste als eerste gezien wordt. Waar je mag loslaten. Waar je vrij bent. Leven. Vrede. Oneindige hoop. Licht.

Waar de Vader naar je toe rent: “welkom, mijn geliefd kind. Mag Ik jou geven waar jij zo intens naar verlangt?”

Reis jij de komende adventsweken met ons mee, kijkend door venstertjes naar dit Koninkrijk?

Op zoek naar het Koningskind, om te zien wat Hij jou wil gaan geven?

Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid. Mattheüs 6:33 (NBV)

Reflectie Adventskruimels

  • Vandaag is het eerste Adventszondag. De tijd om toe te leven naar de komst. De komst van … Wie? Wie is Jezus voor jou? Pak een schriftje en probeer daar eens woorden aan te geven.
  • Als jij de bijbehorende Adventset 2021 gekocht hebt, kun je deze week de kaart “ga je mee op zoek” neer zetten op een plek waar jij jezelf graag herinnert aan de kruimels, zodat je overdag ook even kan reflecteren wat de tekst van de dag voor jou betekent. De dagtekst kun je eventueel ook opschrijven in een schrift en deze erbij leggen. Of in ons journal, waar specifiek ruimte is om dagelijks met een Bijbeltekst zelf aan de slag te gaan.
  • wat zie jij om je heen van Gods Koninkrijk? Schrijf ook dat op. En geef op een andere pagina woorden aan hoe Jezus Gods Koninkrijk omschrijft door wat jij de komende weken ontdekt, als we op zoek gaan naar het Koningskind.
  • wie wil jij uitnodigen om mee op zoek te gaan naar het Koningskind? Ken jij mensen in jouw omgeving die zo intens verlangen naar een straaltje licht in hun duisternis, hoop in hun verdriet? Je mag delen.
  • je mag de eerste Adventskaars aansteken, als teken van je verlangen en je verwachting dat Jezus het Licht voor de wereld is, die gekomen is, en dat Hij de komende weken steeds meer zichtbaar mag worden door jou en om jou heen.
  • sta eens stil bij het lied “Hope of Christmas” van Matthew West, in onze playlist voor Advent. Wat zijn jouw gedachten hierbij?
  • breng al je gedachten tijdens deze verdieping bij je Vader.

Auteur

Deze kruimel is gemaakt door Elise Huizer. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl)

Onze tips bij de (advent)kruimels

Onze artikelen hieronder zijn praktisch om zelf met de inhoud van de Bijbelteksten en eventuele reflectievragen (zoals bij alle adventskruimels) aan de slag te gaan. Niet verplicht, maar zijn bedoeld als een praktisch handvat om zelf de Bijbel te gaan onderzoeken en toe te leren passen in jouw eigen leven. Mocht je daarbij met ons blijven over nadenken, hoe je kunt leren leven zoals God dat voor ogen heeft? Bekijk ons off line groeiprogramma, waarbij je maandelijks een dikke brief met praktische reflectievragen van ons op de deurmat thuis krijgt: OERBROOD.

Wil jij ons werk steunen?

Vorig jaar ontvingen wij bij de adventskruimels de vraag hoe je ons kunt steunen in onze missie. Dat is uiteraard mogelijk, met een eenmalige, maandelijkse of jaarlijkse gift. Wij zijn dankbaar met jouw gift!

JA, IK WIL DAGELIJKSEBROODKRUIMELS STEUNEN

Vormgever
186
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels