Bijbeltekst

Micha 5:4

4 december 2021
·
4 minuten lezen
Micha 5:4

Het is Tweede Adventszondag!

Vandaag neem ik jullie mee in een prachtig stukje over Vrede. Want Vrede is een persoon.

“Want Hijzelf is onze vrede. Hij heeft u en ons tot één volk gemaakt door de muur van vijandschap, die tussen ons in stond, af te breken.” (Efeze 2:14)

“Bij het woord ‘vrede’ denken we al snel aan een gevoel, of aan de afwezigheid van strijd. Maar vrede is meer dan dat. Vrede is een persoon: Jezus is onze vrede.

In de achterstandsbuurt waar ik woon, is veel onrust: ruzies tussen volwassenen, kinderen die elkaar pesten, huiselijk geweld… In de periode dat we ervoor kozen hier te gaan wonen, kregen we van verschillende kanten deze Bijbeltekst: ‘Gelukkig zijn de mensen die vrede brengen, want zij zullen kinderen van God worden genoemd.’

De Man die sliep in de storm, en die Zichzelf gaf voor onze vrede met God, woont nu in ons. We dragen Zijn vrede met ons mee. Als we in overgave aan Hem leven, gevuld met Zijn vrede, heeft Zijn aanwezigheid invloed op de mensen die ons ontmoeten. Hij kan verbazingwekkende dingen doen door ons heen. Mensen voelen zich geliefd en begrepen, en krijgen zo soms ruimte om naar hun eigen aandeel te kijken. En wie daar niet voor openstaat, gaat weg bij de confrontatie met Gods onwankelbare vrede. Conflicten lopen leeg als een luchtballon als de Vrede komt.

Of het nu een situatie op je werk is, drukke kinderen, of gewoon je agenda die overstroomt van alles wat je zelf hebt ingepland, je mag je ernaar uitstrekken om vol te zijn van de vrede van God. Die is beschikbaar. Wanneer we vanuit die basis onze dag tegemoet treden, worden we niet meer overheerst door wat en wie dan ook, maar komt er ruimte, voor onszelf en daarmee ook voor de mensen om ons heen.

Vader, dank U voor uw Zoon, onze Vredevorst. Hij is nu voor altijd bij mij; zijn Geest is in mij. Help me om vanuit dat besef te leven, en zo mijn leven te laten doordrenken van die diepe, eeuwige vrede, die mij tot een bron van vrede maakt. “

Uit het dagboek “Kom Op Adem“; dit dagboekstukje is geschreven door Esther Zwaan (verkrijgbaar in onze shop).

“Hij zal vrede zijn”. Micha 5:4

Reflectievragen bij deze adventskruimel

  1. Schrijf de dagtekst op en denk er over na wat dit voor jou betekent. Waar denk je aan bij vrede?
  2. Welke rol speelt Jezus als Vrede-brenger in en door jouw leven?
  3. Kniel en praat met onze Vrede-brenger, die gekomen is; die Vrede gebracht heeft.
  4. Je mag vandaag de tweede Adventskaars aansteken. Als de kaarsjes branden en het lichter wordt, denk nog eens aan deze Bijbeltekst. Wordt het lichter om je heen?
  5. Luister naar het gevoelige lied “I heard the bells on christmas day” van Chris Tomlin op onze afspeellijst “Advent 2021“. Wat doet dit lied met je, herken je het gevoel?
  6. Als jij onze Advent set hebt gekocht, kun je vandaag de volgende kaart in de houder neerzetten: “Hij zal onze Vrede zijn”. Denk de komende week nog aan deze tekst terug. Vraag God of jij elke dag een brenger van Zijn vrede mag zijn, waar je komt. Deel gerust van wat je ontmoet…
  7. Vraag God aan wie de kaart van afgelopen week uit de Advent Set kunt delen!
  8. Uiteraard mag je op onze kruimel reageren op onze Facebook, Instagram of LinkedIn pagina. Je mag je gedachten, gevoelens, vragen delen en je zegeningen! Reageren mag ook persoonlijk: annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl

Onze tips bij de (advent)kruimels

Onze artikelen hieronder zijn praktisch om zelf met de inhoud van de Bijbelteksten en eventuele reflectievragen (zoals bij alle adventskruimels) aan de slag te gaan. Niet verplicht, maar zijn bedoeld als een praktisch handvat om zelf de Bijbel te gaan onderzoeken en toe te leren passen in jouw eigen leven. Mocht je daarbij met ons blijven over nadenken, hoe je kunt leren leven zoals God dat voor ogen heeft? Bekijk ons off line groeiprogramma, waarbij je maandelijks een dikke brief met praktische reflectievragen van ons op de deurmat thuis krijgt: OERBROOD.

Wil jij ons werk steunen?

Vorig jaar ontvingen wij bij de adventskruimels de vraag hoe je ons kunt steunen in onze missie. Dat is uiteraard mogelijk, met een eenmalige, maandelijkse of jaarlijkse gift. Wij zijn dankbaar met jouw gift!

JA, IK WIL DAGELIJKSEBROODKRUIMELS STEUNEN

Vormgever
49
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels