Blog

Mijn God is wie Hij was en zal zijn!

21 november 2015
·
4 minuten lezen
Mijn God is wie Hij was en zal zijn!

Mijn God

Is prachtig. Altijd gedachtig Aan wie krachtig door Zijn almachtig Arm tot leven gebracht is. Hij is nooit halfslachtig maar stormachtig daadkrachtig. Hij is uitzonderlijk wonderlijk. Bijzonder in wonderen. Mijn God is ongenaakbaar maar aanraakbaar. Hij is Schepper maar niet maakbaar. Hij draagt je als op een draagbaar. In een schatkist van woorden niet te vatten maar Zélf vol van eeuwige schatten. Hij schonk de hemel leeg om mij te winnen, Voor altijd te beminnen. Hij is nooit ver weg maar diep van binnen.

Vader

Mijn God is Zegenader. Niet te passen in kaders van aardse vaders. Hij is Liefde. Liefdevol en genegen. Overlaadt me met zegen. Hij trok mij met koorden. Niet te verwoorden, Zo onvoorwaardelijk Zijn liefde, Waarmee Hij doorkliefde De zee van mijn leven. Hij heeft mij gegeven Wat ik niet verdiende. Zelfs nog geen tiende Daarvan Is genoeg om te krijgen Of ook maar te neigen Naar zoveel genade. Hij keek niet naar het kwade, Maar gaf mij Zijn Zoon Die daar stond als geslacht. Hij heeft het volbracht en door opstandingskracht de macht van de dood overwonnen. Mijn akker ontgonnen, Om mij meer te schenken dan ik kon bedenken. Een niet af te slaan bod: Een leven met God!

Zoon

Mijn God is ook Zoon. Hij liet Zijn troon In de hemel staan Om de weg te gaan die ik niet kon. Hij stond Vrijwillig in mijn plaats. Onbegrijpelijk pijnlijk was Hij verlaten. Liep Hij door de straten. Hij hing aan het kruis. Hij bracht mij thuis. Want mijn God nam de woede waarvan ik vermoedde dat die rustte op mij. Hij kocht mij vrij. Waardoor ik mocht hopen en voorzichtig ging lopen richting de Vader en buiten het kader van gebaande paden Werd ik overladen met zegen. Hij is mijn Redder mijn Koning, Mijn Eeuwige Woning. Hij is het Woord dat ongestoord Zijn Eigen weg vindt, Mensen verbindt, Met Zichzelf en met Hem, Door de roep van Zijn stem, Geschoeid op de leest van de Heilige Geest.

Geest

Een Geest die met zacht stuwende kracht Eenvoudig en teer mij wees op de Heer. Hij is onzichtbaar maar maakte zich zichtbaar door Jezus te tonen En door Hem te kronen als Heer van mijn leven. Hij is het die voelbaar aanwezig processen in gang zet. Die niemand zal dwingen van Hem te zingen, maar steeds weer met passie in terugkerende cycli zal wijzen naar Hem die ik nu zie; Naar Jezus. Hij zal zorgen voor focus. Hij is als de wind die mij streelt,  Mij vol liefde beveelt Om te kijken naar Hem die mij maakte tot kind van de Vader. Hij bracht mij nader. Hij is de Overstemmende Waarheid. De Ontluisterende Werkelijkheid. Hij overtuigde mij van mijn zonde. Hij bracht mijn verwonde Hart weer terug naar Jezus, die meeliep, Mij al gaande herschiep, Waardoor God mij nu ziet Door Christus heen Volmaakt en geliefd. Niet langer doorkliefd, Maar heilig en rein zodat ik kan zijn De mens die God bedacht. Die mag gaan in Zijn kracht. Vertellend van eer en van faam van die Heilige Naam. Die Naam aller Namen!

Drie-Enig

Mijn God is drieenig. Verenigd in Drieën. In liefde verenigde Hij melodieën Die samen niet klonken Door grote verschillen, Door contradict willen. Hij deed wat niet kon; Hij overwon, Bracht weer samen! Gaf nieuwe namen, Op witte stenen geschreven; Namen van leven! Die weergeven Wie Hij is Wie Hij was en voor eeuwig zal zijn; Voor altijd mijn. En straks zal ik leven in volmaakte harmonie, Verenigd in Drie; In Vader en Zoon door Heilige Geest. Straks één met Hen die altijd Één zijn geweest. Altijd Één zullen zijn tot in eeuwigheid!

Ik kijk naar mijn God door de lens van de tijd, Die mijn blikveld vertroebelt, Mijn denken beperkt. Maar ik weet zeker Dat Hij die de beker Gedronken heeft werkt, Door Zijn Geest in mijn leven, Waardoor ik kan geven Wat Hij van mij vraagt. Want Hij die mij draagt zal levens van anderen Voor altijd veranderen In andere levens Die veranderend werken. Zonder grenzen van kerken, Buiten alle perken, Zodat mensen merken dat God gedreven door liefde

Blijft werken.

Dát is mijn God!

Martijn

Auteur
3
producten
·
303
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels