Blog

Mijn Verlangen Naar Opwekking

15 januari 2018
·
5 minuten lezen
Mijn Verlangen Naar Opwekking

Bidden in de auto

Zoals wel vaker in de auto, onderweg naar de kerk waar ik onderdeel ben van het apostolisch team, neem ik de tijd om te bidden. Vaak gaat mijn gebed over de komende dienst. Ik bid voor de mensen die komen, dat ze God mogen ervaren. Mijn gebed is dat we graag wonderen en tekenen zien, dit als teken dat God die wij dienen een levende God is. En gelukkig gebeuren deze dingen ook regelmatig bij ons, het bouwt de gelovige op en de nieuwe mensen krijgen een indruk van de liefde die Hij voor ons heeft. En we hopen dat er een verlangen ontstaat om een (diepere) relatie met Hem te ontwikkelen. En wat hebben we veel mensen het afgelopen jaar zien veranderen, prijs God!

Meer mensen

Tijdens mijn gebed vraag ik om meer mensen in de dienst, we willen meer mensen bereiken en ik bid daarom dat onze kerk gevuld zal worden; dat ons kerk gebouw snel te klein zal zijn. En door mijn enthousiasme stromen de woorden uit mijn mond. Een verlangen naar meer mensen en een verlangen om een positieve verandering in de stad door christenen veroorzaakt.

De dienst begint

Wanneer de dienst begint blijken er 1 of 2 nieuwe mensen te zijn, natuurlijk ben ik daar blij mee. Elk persoon telt. Maar terug rijdend naar huis ben ik toch teleurgesteld. Waarom zijn er niet meer mensen? Waarom lijkt de opwekking waar ik zo naar verlang, en waar ik zo voor bid, uit te blijven?

God spreekt

Dan begint God te spreken: ‘Wat ben je aan het doen Martijn?’ ‘Ik ben aan het bidden Vader, aan het bidden om een opwekking, meer mensen en meer van uw tegenwoordigheid.’ De woorden stromen weer mijn mond uit.

Wanneer ik weer even stil ben, spreekt God weer: ‘Wat ben je aan het doen Martijn?’ En voordat ik weer wil beginnen met spreken hoor ik: ‘denk er nu eens over na, Ik heb de eerste keer echt wel gehoord wat je zei.’

Ik word terug gezet

God zet me even terug:

‘Wat is je taak, Martijn? Waar heb ik je voor geroepen?’

‘Om de wereld te veranderen Vader, een verschil te maken’

‘Dat klopt Martijn, dat is iedereen in Mijn koninkrijk, maar wat is jouw specifieke taak?’

‘Ik ben geroepen om Uw woord te verkondigen, mensen te bemoedigen, te inspireren en daar waar nodig terecht te wijzen, en dat altijd in Uw liefde en met Uw hulp’

‘Juist!’ En in gedachte zie ik een liefdevolle glimlach: Hij weet van de volgende openbaring die ik zal ontvangen.

De openbaring

Opeens snap ik het. Natuurlijk is het goed om te bidden voor een opwekking in je kerk of woonplaats. Maar door mijn gebeden ligt de focus op dat wat er niet is, in plaats van een focus op dat wat er wel is. En natuurlijk wordt je dan ontmoedigd, want dan kom je altijd te kort, dan is het nooit genoeg. Sinds die dag ben ik anders gaan bidden. Ja, ik bid nog steeds voor een opwekking.

Ik bid anders voor de opwekking

Ten eerste voor een opwekking in mijn eigen hart, wanneer ik niet vernieuw in mijn denken kan ik mijn omgeving daar niet over vertellen, iets waar God mij voor geroepen heeft.

Ten tweede bid ik voor een opwekking in de harten van een ieder die God aan mij gegeven heeft. Dat er een intens verlangen mag komen om Hem beter te leren kennen, om Zijn goedheid te ervaren en om onze identiteit 100% bij Hem vandaan te halen.

En als laatste is mijn gebed dat God die opwekking gebruikt om de mensen buiten de kerk te bereiken. Dat wij, die God al kennen, Hem zo intens ervaren dat we overstromen. Dat onze relatie met Hem zo diep is, dat we over Zijn goedheid niet kunnen stoppen met praten.

Een vernieuwd denken

God heeft mijn denken vernieuwd. Ik heb een hele andere opvatting over opwekking. Ik wil een opwekking zien in de mensen die God in mijn leven geplaatst heeft. Mijn gebed is dat Zijn vuur in hen harder zal branden dan ooit. Want een vuur dat brand blijft nooit lang onopgemerkt. Mijn frustratie zal verdwijnen, mijn verlangen om mensen in diepere relatie met Hem te brengen neemt alleen maar toe. En waarom? Omdat ik weet dat dat de plek is waar opwekking begint: in jouw en mijn hart. Hij voegt niet toe vanuit onze frustratie omdat we geen opwekking zien. Hij voegt toe vanuit Zijn liefde voor mensen.

Mijn gebed voor 2018

Mijn gebed voor 2018 is nog steeds voor een opwekking die Nederland zal doen gaan schudden. Maar mijn gebed is veranderd. Ik bid dat Hij mijn hart veranderd. Mijn gebed is dat mijn verlangen naar Hem vermeerderd wordt en dat ik over mag stromen. Om zo hen, die nog niet van het levend water geproefd hebben, de levensveranderende ervaring mee te laten maken die alleen God kan veroorzaken. Bid jij mee voor opwekking in Nederland?

Martijn van de Burg

Auteur
1
producten
·
4
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels