Bijbeltekst

Numeri 23:19

22 november 2022
·
2 minuten lezen
Numeri 23:19

In het verleden droeg ik een masker van perfectie. Hier achter verborg ik mijn onzekerheid en zat de angst om afgewezen te worden. Ik deed mij sterker voor dan ik was, liep op mijn tenen totdat de rek eruit was en het elastiek knapte. Als je ontdekt wie je bent in Christus, is het dragen van een masker niet nodig. Als je kwetsbaar durft te zijn, dan wordt dit juist jouw kracht. Dan hoef je niet meer eindeloos te presteren om gezien te worden. Dan staat of valt jouw eigenwaarde niet meer met de blik of de kritiek van de ander.

De tekst voor vandaag komt uit het leven van Bileam. Als we zijn verhaal lezen, (Numeri 22 tot 24) zien we dat hij een uiterlijke façade van vroomheid laat zien, terwijl zijn hart een andere taal sprak. Bileam was bereid om Gods geboden te gehoorzamen, maar hij wilde er zijn voordeel mee doen, Zijn hart was niet gericht God, maar op de rijkdom: Wat brengt het op als ik het Woord doorgeef?

God heeft Zijn Karakter geopenbaard in Jezus. Hij laat ons Zijn Liefde zien en verlangt dat mijn hart op Hem is gericht. Jezus zegt IK BEN, zoals God Zichzelf openbaarde aan Mozes in het O.T. IK BEN: Het BROOD om jou geestelijk te voeden, het LICHT om jou de weg te wijzen in het leven. De DEUR om de toe gang naar de Vader mogelijk te maken. De HERDER om voor jou te zorgen. De OPSTANDING om jou het Nieuwe Leven te geven.

God is onze Schepper, Hij is de Heer Die voorziet. Hij is een God van trouw en is betrouwbaar in Zijn Liefde voor ons. Jezus is de Weg, de Waarheid en het Leven om jou in de juiste richting leiden. Ook jij, die de Naam van de Heer aanroept, wordt gered. (Joël 3 vers 5)

Zet je masker af en Leef tot eer van Hem, Hij is trouw en zegt IK BEN.

Auteur
2
producten
·
16
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels