Bijbeltekst

Numeri 6:24

17 december 2021
·
4 minuten lezen
Numeri 6:24

Terwijl ik over deze tekst nadenk, begint op de achtergrond Joshua Aaron “Ha Bracha” te zingen. Deze Bijbeltekst in het Hebreeuws. Op YouTube zie je hoe hij zijn zoon zegent met deze zegenbede.
In de Joodse traditie komen de Joodse mannen wanneer de Shabbath begint uit de synagoge, en gaan al zingend, biddend naar huis. Daar gaan ze hun vrouwen zegenen én hun kinderen. Ze leggen de handen op de hoofden van hun zonen, hun dochters en geven hen deze zegen.

Spreek de woorden van deze zegen eens hardop uit.
De zegen van de HEER, onze God die alles in Zijn hand heeft, die bóven alles staat.
Dat Hij je zegent, voorziet in het goede en u beschermt tegen het kwade.
Dat je gezegend wordt met het Licht van Zijn gezicht, dat het Zijn Licht over je schijnt. Het Licht van Zijn gezicht, dat wat alles omvat. Liefde, Licht, Leven…. en Zijn manier van kijken, alles van Hem schijnt over jou. En is genadig. Zoals alleen God dat kan.
Dat de Heer Zijn gezicht naar je toe draait. God, in al Zijn heiligheid, die Mozes niet kon zien, dat Hij zich naar je om draait, jou ziet. En meer nog.

“Gezicht” betekent niet alleen het gezicht van God, maar ook Zijn manier van kijken.Zijn perspectief dat vérder kijkt.
Met dat perspectief, dat verder zíen, word je gezegend.

En dat Hij jouw vrede geeft.
Die vrede van God, die boven ons denken uit gaat. De vrede van God waarin alles klopt, geen oordeel is, waarin iedereen tot zijn recht komt. Waarin God is.

In deze tijd waarin het niet meer normaal is om met de hele gemeente bij elkaar te komen, hoe mooi is het om zingend te blijven bidden. Aanbidding houdt niet op bij de kerkdeur.
Blijf dichtbij Hem en geef Zijn zegen, Zijn Licht, Zijn focus, Zijn vrede door aan de mensen om je heen. Aan je kinderen, die ineens opgroeien in een maatschappij waarin angst en afstand normaal wordt gevonden.

In Zijn zegen is geen afstand, daarin is alleen maar Licht en Liefde. Kijk omhoog, naar Zijn gezicht, ontvang Zijn zegen en geef het door.

Omarm je geliefden, je kinderen en zegen hen met Zijn zegen, waarin alles zit wat zij nodig hebben.

Moge de Heer u zegenen en u beschermen,
moge de Heer het licht van zijn gelaat over u doen schijnen en u genadig zijn,
moge de Heer u zijn gelaat toewenden en u vrede geven.

Numeri 6:24-26 (NBV)

Reflectievragen bij deze adventskruimel

  • Schrijf de Bijbeltekst van vandaag op. Wat zijn jouw gedachten, jouw gevoelens hierbij? Misschien hoor je het wel iedere zondag, maar laat de woorden eens op je neerdalen alsof je ze voor het eerst hoort. Luister naar ieder woord. Open je handen en ontvang Zijn prachtige zegen.
  • Aan wie wil jij deze zegen doorgeven? Iets van het Licht dat op jou weerspiegeld wordt, van het gezicht van de Vader? Iets van die Vrede van onze Vredevorst? Stuur die persoon een appje of een mooie kaart. Deel Zijn zegen uit.
  • Ken jij iemand die eenzaam is? Die al zo lang geen omarming meer heeft gevoeld? Vraag God wat jij vandaag of misschien rond Kerst voor die persoon kan betekenen. Als je kinderen hebt, kunnen zij wellicht daar ook een rol in spelen.
  • Maak een mooie kaart of poster met deze tekst en hang deze op in huis. Zodat jij en je huisgenoten regelmatig er aan herinnerd worden welke prachtige zegen God steeds weer geeft. (Ben je niet zo goed in handletteren of hoe je ‘m ook wilt maken? We verkopen deze woorden ook op een kaart en poster).
  • Luister naar het mooie lied ‘de Zegen’ van Eline Bakker op onze afspeellijst “advent 2021“.

Auteurs

De kruimel is ontworpen door Aafke Hofman. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl)

Vormgever
81
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels