Terwijl ik over deze tekst nadenk, begint op de achtergrond Joshua Aaron “Ha Bracha” te zingen, een prachtig lied dat de afgelopen maanden vaak in ons huis te horen was. De Hebreeuwse vertaling van de hele zegen uit Numeri.

Nog steeds krijg ik kippenvel bij de woorden uit deze zegen van Aäron, zeker als ik de beelden bij dit lied op YouTube zie.

In de Joodse traditie komen de Joodse mannen wanneer de Shabbat begint uit de synagoge, en gaan al zingend, biddend naar huis. Daar zegenen ze hun vrouwen én hun kinderen. Ze leggen de handen op de hoofden van hun zonen, hun dochters en geven hen deze zegen.

Spreek de woorden van deze zegen eens hardop uit.

De zegen van de HEER, onze God, Adonai, die alles in Zijn hand heeft, die bóven alles staat.

Dat Hij jou zegent, voorziet in het goede en je beschermt tegen het kwade. Om je heen is, je vasthoudt.

Dat je gezegend wordt met het Licht van Zijn gezicht, dat het Zijn Licht over je schijnt. Het Licht van Zijn gezicht, dat wat alles omvat. Liefde, Licht, Leven…. en Zijn manier van kijken, alles van Hem schijnt over jou. En is genadig. Zoals alleen God dat kan.

Dat de Heer Zijn gezicht naar je toe draait. God, in al Zijn heiligheid, die Mozes niet kon zien, dat Hij zich naar je om draait, jou ziet. En méér nog.

Hier is weer dat woord gebruikt dat ook Zijn manier van kijken betekent. Zijn perspectief dat vérder kijkt. Wees gezegend met Zijn zíen.

Dat Hij jouw vrede geeft. Die vrede van God, die boven ons denken uit gaat. De vrede van God waarin alles klopt, geen oordeel is, waarin iedereen tot zijn recht komt. Waarin God is.

In deze tijd, waarin kerken weer opgeroepen zijn om in kleine groepen bijeen te komen, hoe mooi is het om zingend te blijven bidden. Aanbidding houdt niet op bij de kerkdeur.

Blijf dichtbij Hem, verwacht het van Hem, ontvang Zijn zegen. En geef Zijn zegen, Zijn Licht, Zijn focus, Zijn vrede door aan de mensen om je heen. Aan je kinderen, die ineens opgroeien in een maatschappij waarin angst en afstand normaal wordt gevonden.

In Zijn zegen is geen afstand, daarin is alleen maar Liefde.

Omarm je geliefden, je kinderen, zoals God jou omarmt, en zegen hen met Zijn zegen, waarin alles zit wat zij nodig hebben.

“Moge de Heer u zegenen en u beschermen,
moge de Heer het licht van zijn gelaat
over u doen schijnen en u genadig zijn.
Moge de Heer u zijn gelaat toewenden
en u vrede geven.”

Numeri 6:24-26

De kruimel is ontworpen door Aafke Hofman. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove.

Vormgever
81
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels