Blog

Onderweg naar morgen- 1. Op reis met Jezus en wie neem je mee?

31 augustus 2023
·
3 minuten lezen
Onderweg naar morgen- 1. Op reis met Jezus en wie neem je mee?

_De HEERE zei: Ik heb duidelijk de onderdrukking van Mijn volk, dat in Egypte is, gezien en heb hun geschreeuw om hulp vanwege hun slavendrijvers gehoord. Voorzeker, Ik ken hun leed. Daarom ben Ik neergekomen om het volk te redden uit de hand van de Egyptenaren, en het te leiden uit dit land naar een goed en ruim land, naar een land dat overvloeit van melk en honing, naar het gebied van de Kanaänieten, de Hethieten, de Amorieten, de Ferezieten, de Hevieten en de Jebusieten. Nu dan, zie, het geschreeuw om hulp van de Israëlieten is tot Mij gekomen. En Ik heb ook de onderdrukking gezien waarmee de Egyptenaren hen onderdrukken. Nu dan, ga op weg. Ik zal u naar de farao zenden, en u zult Mijn volk, de Israëlieten, uit Egypte leiden.

Exodus 3:7-10_

Zoals je wellicht al voorbij hebt zien komen is het thema dit kwartaal; Ik ga op reis en ik neem mee. Waar we vorige maand keken naar het vertrekpunt, gaan we nu (letterlijk) een stapje verder; we zijn onderweg.

Als we onderweg zijn betekent dit dat we naar Gods woorden hebben geluisterd, deze hebben geloofd en dat we nu in geloof achter Hem aan mogen gaan.

En dan.. is dan ons levensdoel compleet? Hebben we dan alle opdrachten van God ‘voltooid’.

Nee, kijk maar mee naar Mozes.

Mozes heeft, door schade en schande, geleerd om naar God te luisteren en probeert nu de weg te gaan die God van Hem vraagt. Persoonlijk. In zijn eigen leven.

Maar.. dit is niet genoeg. God komt met de volgende opdracht; als je mij volgt, moet je ook de mensen om je heen meenemen. Hen aansporen om ook in mij te geloven en mij te volgen.

Voor Mozes was deze opdracht heel letterlijk; hij moest het volk Israël meenemen uit Egypte. Waarom? Lees maar in vers 7 & 8; er was verdrukking en geschreeuw om hulp.

En hoe zit dit met jou? Als jij de genade en liefde van God hebt mogen leren kennen en je leven aan Hem hebt mogen geven. Je vol geloof en vertrouwen achter Hem aan mag gaan, kijk je dan nog achterom? Hoor je het verdriet en de eenzaamheid van de ongelovigen?

Wil jij je inzetten als gids van Jezus? Nee, niet om te laten zien hoe goed jij het hebt gedaan.. maar om de weg te wijzen naar het kruis, naar de oneindige genade van God.

Als jij op reis gaat met Jezus, wie neem je dan mee?

Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Je kunt ons van maandag tot vrijdag van 9:00-12:00 uur per telefoon of e-mail bereiken. Buiten deze tijden zijn we alleen bereikbaar via de e-mail. Snel zaken regelen doe je in jouw account.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3952 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2023 Dagelijkse Broodkruimels