Blog

One Direction

18 oktober 2015
·
4 minuten lezen
One Direction

Terugkijkend op de eerste vier maanden bloggen, moet ik iets toegeven; dat hetzelfde onderwerp met regelmaat terugkomt. Dat de blogs bijna allemaal een beetje dezelfde kant op wijzen. ‘One direction’ zeg maar. En dan niet die boyband. Toch is de gelijkenis treffend, want kijkend naar de titel van hun eerste hitsingle heb ik voor mezelf het antwoord al te pakken; ‘What makes you beautiful?’ zingen de jongens. Deze vraag verwoordt mijn drive te omschrijven wie Jezus is.

Want wat maakt U zo mooi Heer?! Ik zou het zo graag helder en krachtig willen verwoorden. Omschrijven wie U bent. In al Uw glorie. Al Uw heerlijkheid. Uw majesteit. Liefde. Anderen laten zien waarom ik zo veel van U hou. Waarom ik doe wat ik doe. Waarom ik keuzes maak. Kies voor U. Met al mijn onvolmaaktheid daarin. Waarom zelfs die onvolmaaktheid mijn drive niet in de weg staat. “Heer, wat maakt U zo mooi?” Deze vraag, die zich onbewust in mijn hart en verstand heeft genesteld, zorgt ervoor dat het bij mij een beetje ‘one direction’ is tegenwoordig. Meer van hetzelfde. En met hun tweede hit zeg ik: “Ja Heer, it’s Gotta Be You!”

Puzzelstukjes.

Toch voel ik me er niet schuldig over. Weet je, voor mij zijn het puzzelstukjes. Niet dat ik nog een stukje mis of zo, helemaal niet zelfs. De puzzel is best compleet. Maar iedere keer weet God het nóg mooier te maken. En ieder stukje laat weer een facet zien van wie Hij is. Of soms zelfs maar een glimp daarvan. Probeer je er niet aan te storen, maar leg ze eens naast elkaar. Bekijk het eens van die kant. Ik hoop dat je meer van het geheel gaat zien. Meer van míjn Heer. Meer van Jezus.  Want als je gaat zien wie Hij is, als je steeds meer gaat ontdekken van Hem, dan hoop ik dat je jaloers wordt. Niet op mij. Maar gewoon op het kennen van Hem. Dan wordt alles in je leven een beetje ‘one direction’!

Up all night.

Sommige kanten van Hem houden mij wakker. Soms bijna een hele nacht. Want Hij is soms zo anders dan ik altijd dacht. Ik dacht altijd dat Hij behoudend, aan de veilige kant, fatsoenlijk en welgemanierd was. Maar U Heer, U bent de Ongetemde. De Wilde. U maakte de eerste mens in de wildernis. Niet in de veilige omheining van Uw tuin. Daarbuiten. U werd als Mens gedoopt door Johannes, een wildeman. Een vliegende storm maakte U niet van streek, U liep ‘gewoon’ het water over. En eigenlijk.., eigenlijk wilde U dat bootje voorbij lopen. Omdat het voor U niet zo bijzonder was. Want U Heer, U hebt een wilde, ongetemde kracht!

Take me home.

Ik merk dat juist dat wilde van Jezus mijn verlangen aanwakkert. Een wild verlangen naar Zijn onstuimige aanwezigheid! Een soort tweede album zeg maar, van mijn leven met Hem. Ik wil rennen over de Noordzee, midden in een vliegende storm! Ik wil de Horeb oppakken en in mijn achtertuin smijten! Ik wil het gevaar tegemoet treden in de wetenschap veilig te zijn door Zijn sterke rechterarm! Ik wil met Samma, één van de helden van David, blijven staan op de linzenakker. De linzenakker van mijn eigen verantwoordelijkheid. Hoe groot God die akker ook maakt. Het liefst zo groot mogelijk. Want daar wil ik het gevecht leveren. Tegen alles wat Hem en Zijn koninkrijk belemmert. En daarna wil ik thuiskomen. Bij Jezus.

Grenzen verleggen.

Want Heer Jezus, ik weet dat U grenzen verlegt die anderen voor mij bepaald hebben. Daarom wil ik U volgen op een nieuwe manier. Niet nieuw om het nieuw, maar nieuw omdat ik U meer en meer wil leren kennen. Nieuw in de zin van écht. Omdat ik U niet wil beperken tot de Jezus die ik vroeger ‘kende’. Omdat ik U de prachtige God wil laten zijn die U écht bent. Voor mij. Persoonlijk. Voor U wil ik die veilige ‘ik-heb-alles-onder-controle-houding’ laten varen. In dat bootje weet U wel. Dat bootje waar U voorbij wilde lopen. Omdat die vliegende storm voor U zo gewoon was. U had ‘m immers zelf gemaakt. Die gedachte alleen al is voor mij grensverleggend.

Gebed.

Heer, Heer Jezus, ik erken U als de Koning van mijn leven. Ik wil U vragen om voor mij, in mijn leven, die vreemde, onbekende, gevaarlijke, onstuitbare, verontrustende en prachtige God te zijn die U bent. Gewoon. Omdat ik zoveel van U hou. En ook in de levens van alle lezers van dit blog. Grijp hen Heer, overweldig hen. Met Uw wilde, onstuimige liefde Zoals U dat bij mij doet. En bij zoveel anderen. En leidt hen, wie ze ook zijn, wat ze ook doen, allemaal in one direction.  Amen.

Auteur
3
producten
·
303
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels