Bijbeltekst

Openbaring 1:8

1 maart 2023
·
2 minuten lezen
Openbaring 1:8

God zegt: IK ben de Almachtige en IK heb alles in de Hand. Maar als we om ons heen kijken en zien wat er zich afspeelt in de wereld en in ons eigen leven?

Soms kunnen we het uitroepen: WAAROM Heer, zoveel onrecht en geweld, zoveel verdriet? Dan kan het moeilijk zijn om te bedenken en te geloven dat de Kracht die Jezus wil geven nog steeds beschikbaar is.

Toch geloof ik dat het een keuze is, een wilsbesluit, om Zijn Woord te omarmen als Hij zegt: Mij is gegeven ALLE Macht, in de Hemel EN op de aarde. Wij mogen proclameren en geloven dat Jezus Overwinnaar IS. Hij komt terug als Koning en Rechter en zal alle werken van de duisternis verslaan. Tot die tijd mogen wij onze plek innemen en Gods Liefde laten zien, daar waar het nog zo donker is. Dat valt niet altijd mee, maar we hoeven dit niet in eigen kracht te doen. Wij mogen geloven dat de Overwinning door Jezus aan het Kruis is behaald en wij IN HEM meer dan overwinnaars zijn. Wij weten hoe deze wereld met al het onrecht eindigen zal.

Laat dat onze hoop en houvast zijn als we door moeilijkheden heen gaan en de zin van al het onrecht en geweld in deze wereld niet begrijpen. Er komt een dag dat God een nieuwe Hemel en een nieuwe aarde maakt. Als kinderen van de Vader zullen wij hier voor Eeuwig met Hem leven in volmaakte Vrede en Veiligheid. Dat is onze Toekomstverwachting en onze uiteindelijke Bestemming.

God is Trouw, Zijn Woord is Waarheid. Wij mogen leren om onze focus te richten op Wie God is en ons niet te laten leiden door de omstandigheden. Wij mogen leren te vertrouwen op Gods Beloften en zo zal Hij ons geloof laten groeien. Weet wie je bent in Christus, dan ben je niet langer afhankelijk VAN de omstandigheden, maar mag je met Jezus regeren IN de omstandigheden.

Wees niet bang, IK heb jou bij je naam geroepen, je bent MIJN kind. Ga je door het vuur of diepe wateren, IK BEN bij jou, IK BEN de Heer, jouw GOD. (zie Jesaja 43 vers 1)

God is er vandaag, Hij was er in het verleden en Hij zal er in de Toekomst zijn.

Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels