Blog

Out Of Your Comfort Zone Is Where The Magic Happens

7 november 2017
·
6 minuten lezen
Out Of Your Comfort Zone Is Where The Magic Happens

H1 should not be used, use H2 instead

Het is nu 4 jaar geleden, het jaar dat ik aan Alpe d’Huzes mee deed. Ik besefte mijzelf in die periode nog meer dat ik van nature een introvert persoon ben. En daar had ik het knap lastig mee, zo wilde mezelf niet herinneren wanneer ik 80 zou zijn. De twijfel begon: ga ik iets aan dat introverte doen? Of heb ik er spijt van wanneer ik in het bejaardenhuis aan mijn leven terug denk?

Ik nam de beslissing om buiten mijn comfortzone te stappen en alleen naar de andere kant van de wereld te vertrekken voor 1.5 maand. Onder het mom van: ‘wanneer je niemand aanspreekt worden het saaie weken’ en ‘als het niets is ga ik in het eerste vliegtuig terug naar huis’ begon ik aan het grote avontuur. Het voelde als een ‘nu of nooit’

H1 should not be used, use H2 instead

Ik had het geluk dat er vrienden in Ecuador woonde, zodat ik daar een paar dagen heen kon en zo een eerste doel had. Daarna zou ik doorvliegen naar Peru waar ik een schema gemaakt had, met onder andere een tocht door de jungle en een bezoek aan Machu Picchu.

In het vliegtuig naar Ecuador las ik het boek: ‘Als je op het water wilt lopen, moet je uit de boot stappen’ van John Ortberg. Niet wetende dat dit boek als leidraad door mijn reis zou lopen.

H1 should not be used, use H2 instead

Wat leek het mij lastig: vanuit het niets tegen wild vreemde mensen praten. Het zat gewoon niet in mijn natuur. In het vliegtuig naar Peru begon het: ik hoorde twee Nederlandse jongens praten. Ik moest mezelf moed in praten: wanneer je nu niets zegt, gaan ze ook niet tegen jou praten. Met knikkende knieën kwam de eerste zin eruit, daarna volgde gewoon een heel normaal gesprek tussen 3 mensen. Over waar ze vandaan kwamen, wat hun plannen waren en waar ze zouden slapen die avond. De angst vooraf was geheel onterecht.

H1 should not be used, use H2 instead

De reis vanaf de hoofdstad Lima via de binnenlanden naar Cuzco was een mooie trip. In die week heb ik veel nieuwe mensen leren kennen, mooie gesprekken gevoerd en onwijs genoten van dat wat Peru te bieden had. Telkens moest ik iets buiten mijn comfort zone stappen, maar nooit zo ver dat ik het niet durfde. Automatisch werd ik enorm geslepen, iets wat ik niet door had op dat moment.

H1 should not be used, use H2 instead

Ik ging 5 dagen de jungle in, voornamelijk om nieuwe mensen te ontmoeten. Het bleek dat ik 5 dagen met een privé gids zou zijn, niemand anders had zich voor mijn reis aangemeld. Ik zat in de boot en dikke tranen verschenen van onder mijn zonnebril: wat doe ik hier, wat ga ik hier 5 dagen doen alleen en had ik niet beter naar Afrika kunnen gaan om daar een huisje te bouwen? Het was net alsof ik de verkeerde keus gemaakt had.

H1 should not be used, use H2 instead

Ik zag een sterrenhemel die ik nog nooit eerder zo heb gezien, wat waren het er veel! En zo mooi! Ik moest gelijk aan Abraham denken: er kwam een rust over mij heen als nooit tevoren. Het was alsof God zei: het was goed dat je hier bent, het is goed om even aan jezelf te denken en dat je aan jezelf wil werken. In de weken die erop volgde heb ik genoten, mezelf beter leren kennen. Achteraf kan ik oprecht zeggen dat God Peru gebruikt heeft om mij als mens te vormen. De profetie die ik 6 maanden na mijn reis kreeg van een man die mij nog nooit gezien had bevestigde dit allemaal: ‘Son, God is stretching you beyond your comfort zone’

(zoon, God is je uit je comfort zone aan het halen)

H1 should not be used, use H2 instead

Wat wil ik dit met verhaal vertellen? Wanneer jij op je stoel blijft zitten zal er nooit iets veranderen. Wanneer je altijd maar blijft bewegen in je veilige omgeving is het lastig om God te zien bewegen. Je zal Hem zien bewegen op de momenten dat wij het niet aan kunnen. Zoals Petrus, hij liep op het water, hij stapte letterlijk uit zijn veilige omgeving van de boot waarvan hij als visser elke plank hout op kon. Maar buiten de boot liep Hij op het water en was zijn veiligheid weg.

En ja, ik hoor je denken: maar hij zonk toch? Dat klopt! Maar hij was wel de enige die Jezus te hulp kon schieten, want de rest zat relatief veilig in de boot dus aan hun hoefde Jezus niet te laten zien hoe groot Hij was.

H1 should not be used, use H2 instead

Vaak horen we mensen roepen over hun verlangen naar een opwekking maar diezelfde mensen zijn zelden bereid een weg in te slaan waarbij ze de controle echt aan God durven geven. Het wordt tijd dat we buiten onze comfort zone gaan begeven. Het wordt tijd dat we in actie gaan komen op gebieden waarvan we vooraf de uitkomst nog niet helemaal van weten en het alleen kan slagen wanneer God zich er mee bemoeid. Dan gaan we wonderen zien, dan gaan we tekenen zien, dan gaan we God in actie zien. En die actie geeft getuigenissen, die actie zorgt voor veranderingen die harten van mensen opent.

H1 should not be used, use H2 instead

En ik weet als geen ander hoe spannend het is om buiten je comfort zone te stappen. Maar als ik dat nooit gedaan had zou jij nooit deze blog gelezen hebben. Als ik dat niet gedaan had zou ik niet meer dan 25x per jaar voor in een kerk staan. Als ik dat niet gedaan had zou ik, God door mij heen, zo veel mensen harten hebben kunnen aanraken en zou ik levens nooit ingrijpend hebben zien veranderen. Maar we moeten leren te accepteren dat God ons groter en sterker wil hebben. En daarvoor moeten we buiten onze comfort zone stappen.

En weet je wat de tweede zin was van de profetie?

‘God’s stretching is never to brake you, but to make, increase and enlarge’

(God’s oprekken is nooit om je te breken, maar om je groter te maken en je te verstevigen)

H1 should not be used, use H2 instead

Dat wetende is het volgens mij tijd dat jij eens buiten je comfort zone gaat stappen, als je God echt aan het werk wilt zien in je leven….

Auteur
1
producten
·
4
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels