Gisteren hadden we het over werken. De schrijver van Prediker wees ons erop dat 'zwoegen' vluchtig is, het najagen van wind.

Vandaag, een hoofdstuk verder, wijst hij ons erop dat ook geld en inkomsten vluchtig zijn.

Als je geld en overvloed liefhebt, wordt je nooit verzadigd. Je wilt altijd meer, maar het is nooit genoeg. het 'verzadigd' niet.

We lopen deze maand veel verschillende bijbelteksten af die wijzen op dingen in dit leven waar we verzadiging in kunnen zoeken. Werk, geld, liefde buiten God, vermaak... 'Vluchtig', noemt de schrijver van Prediker het. In de oude Statenvertaling wordt hiervoor het woord 'Ijdelheid' gebruikt. Ijdel: het heeft geen enkele zin. Je komt niet dichterbij je doel.

Het interessante is dat we dit echt niet alleen in de Bijbel tegenkomen. Sla verschillende biografieën van grote artiesten en acteurs er maar op na. Ze geven aan dat ze in een wereld terechtkwamen waar 'the sky the limit' was, maar waar ze niet meer gelukkig waren. Het moest altijd meer en groter. Soms met heel heftige gevolgen van dien: verschillende grote artiesten maakten op jonge leeftijd een einde aan hun leven...

'Meer' is vaak niet beter. Als je zoekt naar liefde en vervulling, zit in 'meer' niet het antwoord. Waar ben jij naar op zoek? En waar zoek je dat?

Auteur
84
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Vormgever
31
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels