Ineens kon ik het niet meer tegenhouden, en scheurde mijn identiteitsverklaring in ontelbare stukjes. Dat blaadje waarop ik enkele weken daarvoor nog had geschreven wie ik ben in God, als een reminder op lastige momenten.

Dat blaadje waarop ook de tekst van “Priceless” stond: “Ik zie je gekleed in wit. Elke fout goed gemaakt. Ik zie een roos in bloei als Ik naar je kijk”.

Het was te perfect beschreven.
Door alles wat er gebeurde voelde mijn identiteit hetzelfde als die dwarrelende snippers papier. De wereld om mij heen schreeuwde dat ik niet was wat er op dat papier stond.  Ik kon er niet aan voldoen.

Ik niet.
God wel.

“Weet je nog Wie Ik ben? Mag ik de stukken verbinden met Mijn eigen handen? Mijn verlangen is om het mooiste van jou te maken. Niet met de etiketten die anderen op jou hebben geplakt. Maar door wie Ik zeg dat jij bent.”

Ik voelde me onzeker, verlamd.
Want ergens bleef ik het gevoel houden dat ík het moest doen, dat ik dat perfecte plaatje moest worden. Ik was moe en kon het niet.

Weet je, Paulus schrijft in Efeze 2 dat we Gods maaksel zijn. Vreemd woord eigenlijk Het Grieks is zoveel mooier: Poiema… waar poëzie vandaan komt.  Ik zie voor me hoe God een pen pakt en zoals alleen de Meester zelf het kan, verschijnt er woord voor een woord een prachtig gedicht op papier.

Ieder woord en iedere zin is perfect.
Zijn meesterstuk.
Dat ben jij.
Beschreven met Zijn liefde.

“ik zie je gekleed in wit. Elke fout heb Ik GOED gemaakt. Ik zie een roos in bloei, als Ik naar je kijk”.

Het is geen perfect plaatje waar je aan moet voldoen.
Je bènt het perfecte plaatje.

Die witte jurk, waarin Hij jou in Zijn liefde en genade kleedt; het staat je prachtig. Je mag je hoofd steeds weer laten zalven met Zijn olie: Zijn zachte woorden van liefde die Hij over jouw leven fluistert. Die jou vertellen wie jij bent.

Dompel jezelf erin onder, als een eeuwige waterval die stroomt uit de Bron die leven is en leven brengt. Verfris jezelf en spring op in het licht van de Zon die jou beschijnt.

Je bent het mooiste lied, geschreven door de Vader.
Hoor je de Vader zingen? Juichen?
“Mijn geliefd kind, je bent zo prachtig!”

Laat uw kleding te allen tijde wit zijn en laat op uw hoofd geen olie ontbreken. Prediker 9:8 (HSV)

Verder nadenken

Een mooi lied om tijdens je stille tijd aan te zetten is “Mosaic” van Ryan Stevenson. Zet ‘m gewoon eens op een laat de woorden binnensijpelen…
Voor nog meer mooie liederen, die vertellen wie je bent, kun je de playlist “God’s song” aan zetten. Hier vind je ook dit lied, en het lied “Priceless” van For King & Country in een andere versie.

Auteur

De kruimel is ontworpen door Patricia Huizer. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl).

H1 should not be used, use H2 instead

Vormgever
84
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3956 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels