Bijbeltekst

Psalm 118:5

5 november 2022
·
3 minuten lezen
Psalm 118:5

Op onze weg met God ontvangen we Zegen, maar ontmoeten we ook strijd. Deze twee wegen zullen elkaar regelmatig kruisen. Naast grote vreugde zullen we ook momenten of periodes in ons leven tegenkomen waarover we bezorgd of verontrust kunnen zijn.

Op dit moment gaat ons gezin door zorg, strijd en ziekte heen. Verdrietige dingen volgen elkaar op. Het maakt mij moe en soms ook moedeloos, waarom vragen borrelen op en het is niet altijd makkelijk om de situatie los te laten. In mijn strijd werd ik geraakt door het lied: Altijd dichtbij van Adem Project. Vooral deze zin treft mij: Aan het einde van mijzelf, is het moment waar U begint.

Dit lied maakt mij weer bewust dat ik al mijn zorg en al mijn vragen in Gods Handen mag leggen. Als ik mijn handen open om Zijn uitgestrekte Hand te grijpen, valt uit mijn handen wat ik zelf zo stevig vast probeer te houden. Opnieuw mag ik beseffen: God is een liefdevolle Vader en Hij zorgt beter voor mijn kinderen dan ik zelf kan doen. Hij weet wat er nodig is in hun persoonlijke strijd en ik mag in gebed de strijd mee strijden. De oplossing heb ik niet in de hand, maar wat is het moeilijk om los te laten als je hart er zo bij berokken is.

In deze periode leert de Vader mij opnieuw de lessen van vertrouwen, overgave en loslaten. Door deze strijd heen laat God mij zien dat ik rust en vrede weer terug vind als ik mijn aandacht richt op Jezus. Het is een uitdaging, een keuze om trouw te blijven aan het Woord van God. Niet mijn hart laten verharden omdat ik de situatie niet begrijp. Niet mijn hart vol laten stromen met bezorgdheid waardoor angst mij in de greep houdt. Ik wil mijn hart openen voor Gods Liefde en Zijn trouw ook als het diep van binnen stormt en vragen mij overspoelen. Ik wil blijven vertrouwen dat het goed zal komen.

Waarom? Omdat God regeert en Jezus Overwinnaar is. DIT wil ik opheffen als een Banier in mijn strijd om staande te blijven.

Aan het einde van mijzelf, is het moment waar U begint. Genade vindt mij in het diepste water waar ik zelf niet meer kan staan.

Ik bid je toe dat je in jouw eigen strijd kunt zeggen: Ik blijf mijn Vader vertrouwen en ik houd mijn ogen op Jezus gericht. Hij IS mijn Redder, Hij IS mijn Bevrijder. Laat het lied Altijd dichtbij ook voor jou een bemoediging zijn.

Vormgever
135
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels