Bijbeltekst

Psalm 119:14

17 oktober 2022
·
2 minuten lezen
Psalm 119:14

Soms zijn er dagen dat de tijd je in lijkt te halen. Je moet van alles regelen, maar het zit tegen. Je vergeet dingen en je eigen planning klopt niet meer. Alsof je tegen de wind in fietst, maar niet vooruit komt. Door dit alles heen raak je zo vermoeid en alle energie lijkt verbruikt.

Wat is het dan goed om figuurlijk op de rem te trappen. In de rust kom ik tot de ontdekking dat ik angst en bezorgdheid heb toegelaten in mijn gedachten. Dit maakt dat ik terug ben gevallen in het oude patroon van de controle stevig vasthouden om staande te blijven.

Opnieuw moet ik leren loslaten en vertrouwen dat God mijn leven leidt. Hij overziet alle dingen daar waar ik het overzicht mis. Ik mag schuilen bij de Vader en neerknielen bij Hem om mijn handen en al mijn gedachten leeg te maken.

Hij laat mij zien: IK hou van jou om wie jij bent, niet om wat je doet. Bij Hem mag ik belijden waar ik de verkeerde afslag heb genomen en het pad van angst en bezorgdheid ben ingeslagen. Belijden en vergeving ontvangen. Wat een bevrijding als elke last van mijn schouders valt.

Opnieuw breekt het besef door hoe hard ik de leiding van de Heilige Geest nodig heb.

Jezus Zelf zegt vandaag tegen jou en mij: Daarom stierf ik aan een Kruis voor jou, om te ruilen met jouw leegte om jou te dopen in Mijn Licht. Daarom schilder ik de Hemel blauw, laat Mij jouw leven leiden, laat Mij het antwoord zijn. IK draag je als je moe bent, IK sta naast je als je dag weer straalt. Kon jij maar één moment ervaren met hoeveel LIEFDE IK KIJK NAAR JOU. (lied van Gerald Troost)

Tot rust komen, schuilen bij de Vader, dicht bij Zijn Vaderhart. Daar mag ik luisteren naar Zijn Woord en nieuwe Hoop en Kracht ontvangen om op te staan en mijn weg te vervolgen.

Auteur
29
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels