Laat mij in de morgen Uw liefde horen, in U stel ik mijn vertrouwen. Wijs mij de weg die ik gaan moet, mijn ziel verlangt naar U. Psalm 143:8 (NBV)

Wat was het eerste wat jij deed toen je wakker werd vanmorgen?

Ik werd vanmorgen gewekt door een zoon die smeekte of hij met de auto naar school mocht. Daarna hield de volgende mij bezig, die zich had verslapen en… wilde met de auto naar school. De volgende wilde simpelweg niet naar school. En nummer vier, die stepte vervolgens ineens vrolijk wel naar school. Ik plofte neer en opende mijn social media. En zag al direct allerlei discussies, waarin ik als vanzelf meegezogen werd.

Herkenbaar?

Maar dan komt het moment dat het ineens tot je doordringt. Wat doe je dan?

Het keuzemoment lag eigenlijk al veel eerder. Ik had ook mijn wekker kunnen zetten en eerst mijn dag samen met God kunnen beginnen. Maar daar had ik doorheen geslapen. Misschien had ik dat ook nodig. En het is niet dat God mij daarom veroordeelt. Maar… Hij heeft iets te geven. Iedere dag.

Sta ik iedere ochtend op om te ontvangen wat Hij die dag wil geven? Al voordat de drukte van de dag begint? Of laat ik God daar staan en loop aan Hem voorbij om vervolgens opgezogen te worden in de drukte van de dag en alle beslommeringen mijn gedachten in beslag nemen. En ga dan naar God om hulp?

Er is altijd een moment om naar God toe te gaan. Ook als de dag al begon voordat jij er erg in had. Zoek eerst God. Zoek de stilte en kijk naar buiten. Hoe de zon opkomt. Hoe de regen neervalt en de aarde vochtig maakt. Hoe de wind waait, onzichtbaar en toch is zijn kracht zichtbaar. Pak Zijn Woord en lees. Lees over Zijn beloften. Over Zijn trouw. Dank Hem. Iedere morgen is nieuw.

We weten niet wat de dag zal brengen.

E√©n ding staat vast en dat Zijn de beloften van onze God: ‚ÄúIk ben met je. Alle dagen. Tot aan de voleinding der wereld. Houd moed. Ik heb de wereld overwonnen. Wandel achter Mij aan. Ik zorg voor jou en niets zal jou vandaag kunnen scheiden van deze liefde voor jou. Laat je deze dag gedragen worden in Mijn liefde.‚ÄĚ

Laat dat verlangen in je wortelen. Om iedere ochtend wakker te worden met een lied voor Hem. Dat lied ben jij. Laten we blijven zingen totdat de avond valt. Want er zijn tienduizend redenen. Omdat Zijn liefde jou omgeeft. Altijd.

Reflectievragen bij deze 40 dagen tijd

  • lees deze psalm en schrijf de dagtekst op. Wat zijn je gedachten bij deze tekst? Bespreek ze met jouw Vader.
  • wat is jouw diepste verlangen? Soms zijn dat verlangens waar je niet eens echt bij kunt komen. Vertel God over de gevoelens die je hebt. Vraag Hem of Hij Zijn weg aan jou wil laten zien, zodat je weet welke weg naar het Leven leidt. Ook in de kleine dingen. Ook in de moeilijke dingen.
  • hoe kun jij Zijn liefde horen iedere ochtend? Wil je dat? Waarom? Kun je daar tijd voor inplannen? Vraag Hem jouw ogen daarvoor te openen, voor Zijn liefde, die Hij iedere dag door laat zien.
  • Hou¬† deze dag een notitieboekje bij de hand en schrijf daarin op waar jij Gods liefde vandaag in ziet. Waar je dankbaar voor bent. Probeer dat eens de komende dagen bij te houden. Kijk zeker ook naar de kleine dingen.
  • Reflecteer aan het einde van de dag hoe deze dag is gegaan. Wat ging goed, wat ging minder goed? Breng je gedachten bij God. Kijk ook naar je punten die je vandaag opgeschreven hebt en dank je Vader voor alles wat Hij jou deze dag gegeven heeft. Vraag Hem jouw ogen te openen voor Zijn goedheid en liefde, ook morgen weer. Zodat je steeds gevuld met Zijn liefde iedere dag leeft.
  • Luister vandaag eens het lied ‚Äútienduizend redenen tot dankbaarheid‚ÄĚ in het Nederlands of ‚Äúten thousand reasons‚ÄĚ van Matt Redman. En ‚ÄúBlessings‚ÄĚ van Laura Story. Ze staan ook in onze afspeellijst op Spotify.

Auteur

De kruimel is ontworpen door Willemien van Werkhoven. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove.

Leven delen met Pasen

Wil jij woorden van LIEFDE, HOOP en écht LEVEN delen? We hebben nieuwe, prachtige kaarten voor Pasen die stil worden door die alles-gevende-liefde. Die juichen over het LEVEN en de HOOP in ons! Deel jij mee?!

DEEL OOK DEZE KAARTEN OVER H√ČT LEVEN

Video Matt Redman ‚Äď ‚ÄúTen Thousand Reasons‚ÄĚ

Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Vormgever
273
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf ‚ā¨40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels