Bijbeltekst

Psalm 145:1

11 januari 2024
·
1 minuut lezen
Psalm 145:1

Wil ik U elke dag opnieuw prijzen? Uw naam loven tot in eeuwigheid? Ik blijf bij deze vraag hangen. Het zijn de woorden uit het tweede vers in deze Psalm en ik draaide ze om als vraag aan mezelf. Want natuurlijk wil ik dat. Maar dóe ik het ook? Doe jij het?

In Zijn naam zit zoveel verborgen. In het Oud Hebreeuws vertelt de naam wie je bent. Voor mij voelt het ontdekken van Zijn naam, Zijn namen als het bekijken van een zuivere diamant. Ik heb bij een juwelier gewerkt en regelmatig diamanten bekeken en beoordeeld. Je kunt ze van verschillende kanten bekijken, tegen het licht houden, en steeds ontdek je andere kleuren. Het voelt als iets ondoorgrondelijks, en tegelijkertijd nodigt het uit om te blijven kijken. Bestuderen. Ontdekken. Omdat het zo bijzonder mooi, rijk is.

Doe je mee?

Lees deze psalm eens helemaal en onderstreep de karaktereigenschappen van God. Die Zijn identiteit laten zien. Vertellen wie Hij is. Wat vertellen ze jou? Ken jij Hem op deze manier? Als je terugkijkt op de afgelopen weken, het afgelopen jaar: waar heb jij deze karaktereigenschappen van God gezien?

En, zoals in het laatste vers staat: prijs jij Zijn naam zó?

Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels