Bijbeltekst

Psalm 145:1

18 november 2022
·
2 minuten lezen
Psalm 145:1

De Bijbel laat ons verschillende soorten psalmen zien: Woorden die klagen, woorden die een schuldbelijdenis zijn en woorden van dank en lof aan God. De meeste Psalmen zijn door David geschreven. Hij neemt ons mee in zijn worstelingen en in zijn diepste gevoelens en gedachten.

Toen ik in een rouwproces terecht kwam, vond ik steun en vooral herkenning in de Psalmen. Het heeft mij vaak op weg geholpen in de persoonlijke omgang met God. Ik leerde om bij Hem te komen zoals je bent met al je vreugde, je vragen en je verdriet. Vanuit mijn eigen leven mocht ik ervaren: Als je juist in moeilijke momenten toch de keuze maakt om God te prijzen om Wie Hij, er een opening komt. Lofprijs kost je iets en gaat niet vanzelf. Zeker als er strijd is en jouw gevoelens een andere taal spreken. Toch opent lofprijs een deur en tilt je uit boven het verdriet.

Wie lof offert, eert Mij en baant de weg zodat Ik je kan redden. (Psalm 50 vers 22 Basis Bijbel)

Hem prijzen omdat Hij mijn Vader is, ook al begrijp ik Hem soms even niet. Een dankbaar hart ontkent niet de pijn en het verdriet, maar midden in de storm weet het zeker: God kent mij, Hij is het Die mij ziet. (Uit mijn boek: Als een deur sluit)

Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels